Chinese Muur

18 dagen Family Fun Beijing naar Hong Kong

China is een prachtig land om met het gezin te bereizen. De hoogtepunten zijn voor jong en oud zeer indrukwekkend en de natuur en cultuur biedt uitgebreid de mogelijkheid om gezamenlijk te genieten en te ervaren. De Grote muur, de Verboden stad, de Minggraven en het Tarracotta leger, de panda's van Chengdu, de natuur rondom Dali en Kunming en de moderne wereldstad Hongkong samengepakt in deze 3 weekse familiereis.

Dag 1 Beijing

Aankomst Beijing waar onze vertegenwoordiger op u staat te wachten om u naar uw hotel te brengen. We hebben in Beijing een heerlijk 4-sterren hotel gekozen met een zwembad, dus naast alle cultuur is er ook zeker tijd voor ontspanning. Vandaag een vrije dag, maar u kunt ook kiezen om (optioneel) een excursie naar de beroemde Hutongs te maken. U wordt door uw Engelssprekende gids opgehaald in uw hotel die u meeneemt naar de Hutongs. Hier wandelen en gaan we gedeeltelijk per riksja door de kleine straatjes, van deze oude en karakteristieke wijk. Onderweg brengen we een bezoek aan de Bell Tower, maken we een Theeceremonie mee en sluiten we de middag af met een kookles bij een lokale familie thuis. De gastvrouw zal u de fijne kneepjes van het maken van dumplings bijbrengen, waarna er daarna natuurlijk ook geproefd mag worden. Na de excursie zal de gids u helpen een taxi te vinden, die u weer terugbrengt naar uw hotel.

Dag 2 Beijing

Vandaag gaan jullie op ontdekkingstocht door Beijing. Met een Engelssprekende gids begint de dag bij de Tempel van de Hemel. Deze enorme tempel wordt door velen gezien als het mooiste gebouw van China. De keizer kwam hier eenmaal per jaar om een offer te brengen voor een goede oogst. Vervolgens brengen jullie een bezoek aan het imposante Plein van de Hemelse Vrede, dat in het centrum van Beijing ligt. Aan dit plein ligt de toegangspoort van de Verboden Stad. Natuurlijk bezoeken jullie dit indrukwekkende complex waar 24 keizers van de Ming- en Qing-dynasty hebben gewoond. Aan het eind van de dag nemen jullie de taxi terug naar het hotel. De gids zal jullie natuurlijk helpen bij de onderhandelingen met de taxichauffeur.

Dag 3 Beijing & De Muur

De dag begint met een bezoek aan de Ming-graven. Hier zien jullie de mausolea van 13 van de 16 keizers uit de Ming-dynastie. Het complex is te bereiken via de Heilige Weg. Aan weerszijden staan grote stenen beelden van dieren, ambtenaren en soldaten. Na de lunch vervolgen jullie de reis naar de Grote Muur en maken jullie een wandeling op dit immense bouwwerk. Voor veel mensen is dit één van de hoogtepunten van deze reis. De zesduizend kilometer lange muur moest het Chinese rijk vroeger tegen de noordelijke nomaden beschermen. Op de weg terug naar het hotel maken jullie een foto stop bij het beroemde Olympisch stadion van Beijing, het Vogelnest.

Dag 4 Beijing - Xi’an

De laatste dag in Beijing. Een heerlijke dag in deze magische stad. Jullie kunnen deze tijd geheel op eigen gelegenheid doorbrengen. Een tip is een bezoek te brengen aan de dierentuin. Natuurlijk kunnen jullie ook heerlijk shoppen en de hectiek van het dagelijks leven in deze miljoenen stad aan je voorbij laten trekken. Tegen de avond worden jullie naar het treinstation gebracht voor de reis met de nachttrein naar Xi'an. Jullie slapen in een 4-persoonscouchette.

Dag 5 Xi’an

Bij aankomst in Xi’an worden jullie opgevangen door een chauffeur en naar het hotel gebracht. Hier kunnen jullie je even opfrissen voordat jullie naar het hoogtepunt van Xi'an gaan; het wereldberoemde Terra Cotta Leger. Dit indrukwekkende grafleger van de eerste keizer van China, Qin Shihuangdi, werd pas in 1974 ontdekt. Inmiddels telt het leger zevenduizend levensechte krijgers en de opgravingen zijn nog steeds gaande. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 6 Xi'an - Chengdu

Vandaag heeft u nog een vrije dag, want de meeste treinen vertrekken pas in de avond. U kunt er vandaag voor kiezen om een leuke fietstocht te maken bij de oude stadsmuur. Samen met een gids fietst u op uw gemak door de oude stad en ziet het dagelijkse leven voltrekken. Tegen het einde van de middag brengt uw chauffeur u naar het treinstation van Xi'an, voor de treinreis naar Chengdu (ca. 19.45 - 11.50 uur). U reist in een 4-persoonscouchette (softsleeper).

Het is ook mogelijk om vandaag naar Chengdu te vliegen i.p.v. de nachttrein te nemen. Dit kunt u bij het boekingsproces aangeven.

Dag 7 en 8 Chengdu

Bij aankomst op het station staat uw chauffeur u al op te wachten om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding. De volgende dag maakt u een halve dag excursie naar het panda onderzoekscentrum, hier wordt het gedrag van panda's onderzocht om te voorkomen dat de panda uitsterft. Het centrum ligt op een prachtige locatie tussen de bamboebossen, bamboe eten doen panda’s graag, sterker nog: ze zijn er dol op! In het park kunt u de panda’s onbevangen gadeslaan. Een heerlijk schouwspel: ze liggen op hun rug te luieren, knagen aan bamboe, hangen wat in een boom en lopen zo nu en dan wat rond. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 9 Chengdu – Lijiang

Vandaag vliegen we van Chengdu naar Lijiang. Jullie worden in de loop van de ochtend opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Uiteraard staat er in Lijiang ook weer een chauffeur op jullie te wachten, die je naar uw hotel brengt. Rest van de dag vrij, maar een bezoek aan één van de vele theehuizen en een wandeling door de kleine straatjes is zeker een 'must'.

Dag 10 Lijiang

Vandaag staat er een leuke fietstocht op het programma. Na het ontbijt vertrekt jullie met een Engelssprekende gids richting het traditionele Naxi dorp Baisha, wat wit zand, betekent. De Naxi zijn de belangrijkste niet-Chinese bevolkingsgroep van China. U fietst door akkers en als het helder is ziet u onderweg de sneeuw op de Yulong bergen. Onderweg kom u langs de lokale markt, Xiangshan waar een stop gemaakt kan worden. In Baisha kunt u de vele oude boeddhistische muurschilderingen bewonderen. Kennismaken met lokale Naxi-bevolking, met de vrouwen in prachtige klederdracht en de beroemde Chinese medicijn dokter He. Rond het middaguur zijn jullie weer terug bij uw hotel zodat jezelf kunt lunchen en Lijiang verder kunt ontdekken. Neemt u zeker een kijkje in het Black Dragon Pool park.

Dag 11 Lijiang - Dali

Vandaag rijden jullie met de lijndienst bus naar het oude, ommuurde, stadje Dali. Jullie worden naar het busstation gebracht en van het busstation in Dali naar het hotel gebracht. Na aankomst in dit leuke stadje is er tijd om rond te wandelen in de sfeervolle, oude kern van Dali.

Dag 12 Dali

Na het ontbijt komt de Engelssprekende gids jullie ophalen om een bezoek te brengen aan de mooie omgeving van Dali. Je bezoekt het mooie dorp Xizhou Bai met zijn markt en krijgt een goede indruk hoe de minderheidsstam Bai leeft. Deze minderheid behoort tot 1 van de grootste van de provincie Yunnan maar is minder bekend omdat ze vaak in de bergen wonen. Samen met je gids kom je op plekken waar andere toeristen niet komen. Tevens brengt u een bezoek aan de Three Pagodas. Een prachtige dag!

Dag 13 Dali - Kunming

Vandaag reizen jullie van Dali naar Kunming. Jullie worden door de chauffeur naar het busstation van Dali gebracht waar jullie aan boord gaan van de bus naar Kunming. De reis duurt ongeveer 5 uur, dus zorg voor wat leesmateriaal of muziek. In Kunming staat er weer een chauffeur te wachten voor de transfer naar het hotel.

Dag 14 Kunming - Guilin - Yangshuo

In de ochtend bezoeken jullie het Stone Forest. Dit Stenen Woud ligt ten zuidoosten van de stad Kunming. Het beslaat een gebied van meer dan 80 ha en door de erosie van het water heeft 't vele verschillende structuren. Vervolgens gaan jullie naar het vliegveld voor de vlucht naar Guilin. Na aankomst op de luchthaven van Guilin worden jullie naar je hotel in net buiten Yangshuo gebracht. We hebben voor deze accommodatie gekozen, omdat het een heerlijke plek is en ook nog eens van een Nederlands echtpaar is. De rest van de dag is vrij. 's Avonds kunnen jullie optioneel de klank-, licht- en dansshow Zhang Yimou bijwonen. Deze wordt opgevoerd op een podium aan de oevers van de Li-River. Een geweldig spektakel!

Dag 15 Yangshuo

In de ochtend maken jullie een harstikke leuke excursie waarbij u per fiets de omgeving van Yangshuo ontdekt. Je komt langs lokale dorpjes en de prachtige rijstvelden. Halverwege stapt je van de fiets, in een bamboebootje en maakt u een tocht over de Yulong rivier. Langs de oevers liggen bootjes, kinderen spelen in de velden, vrouwen doen de was: het is een heerlijk tafereel dat aan uw ogen voorbijtrekt. In de middag kun je optioneel een prachtige tocht over de rivier de Li. U vaart langs een eindeloze rij grillig gevormde bergpieken die allemaal een bijnaam hebben. U vaart van Yangshuo naar Luigong. U reist met vier personen in de boot. Onderweg geniet u van de visshow en heeft u het diner inclusief (exclusief drankjes). Na het diner wordt u weer bij uw hotel afgezet.

Dag 16 Yangshuo

U heeft een vrije dag in Yangshuo. Dit stadje is prachtig omgeven door kalkrotsen, het centrum wordt gevormd de gezellige West Street. Hier vindt u vele winkeltjes, bars en restaurants met gezellige terrassen. Yangshuo is een populaire bestemming bij reizigers vanwege de mooie ligging en de vele mogelijke activiteiten in de omgeving. Optioneel kunt u vandaag een kookles volgen (optioneel ca. 185 RMB) en zelf meehelpen om een heerlijk gerecht te maken en uiteraard op te eten!

Dag 17 Yangshuo - Guilin - Guangzhuo

Vanaf hier reizen we in enkele uren richting Guangzhou, het vroegere Canton. U heeft een transfer naar uw hotel en ’s avonds heeft u de tijd om de stad beter te leren kennen.

Dag 18 Guangzhou - Hong Kong

U wordt al vroeg in uw hotel opgehaald om richting de ferry te reizen. Vanaf hier is het slechts een paar uur varen naar de wereldberoemde stad, Hong Kong. Deze vroegere Britse Kroonkolonie is zeer indrukwekkend en er zijn vele bezienswaardigheden te bekijken. Slenter langs de haven op Tsim Sha Tsui promenade en hou uw ogen gericht op de prachtige skyline. Voor de dames is een bezoek aan de 'Ladies market' in Tung Choi Street echt een paradijs, vol met leuke producten. De Grote Boeddha en het Po Lin klooster op Lantau Island zijn ook absoluut de moeite waard om te bezoeken.

We hebben er voor gekozen om de transfers in Hongkong niet in het programma op te nemen. Deze zijn behoorlijk duur terwijl het bijzonder eenvoudig, en een stuk voordeliger is, om bij de ferryterminal een taxi naar het hotel te pakken. Dit geldt ook op de laatste dag van het hotel naar het vliegveld. Wanneer u toch de transfers vooraf geregeld wilt hebben kunt u ze onder opties bijboeken.
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam