11 dagen Myanmar, Fascinerende kennismaking

Geniet van deze afwisselende reis door het voormalige Birma met veel lokale interactie en indrukwekkende highlights.

Dag 1 Yangon

In Yangon wordt u opgevangen door uw gids, die u naar uw hotel zal begeleiden. In de middag kunt u op ontdekkingstocht door het oude stadscentrum van Yangon. U zult versteld staan van de hoeveelheid prachtige gebouwen uit de koloniale tijd die hier bewaard is gebleven. Optioneel maakt u samen met uw gids een wandeling door de historie van Yangon en krijgt u uitleg over de functie van de gebouwen toen en nu en ziet u hoe de gebouwen tegenwoordig gebruikt worden. De wandeling eindigt met een welverdiend drankje in de Union Bar & Grill in het oude Rode Kruis gebouw aan Strand Road.

Dag 2 Yangon - Mandalay

Na het ontbijt bezoekt U de Shwedagon Pagode. U krijgt letterlijk en figuurlijk inzicht in de gebruiken, achtergronden en bewoners van deze pagode en het Boeddhisme in Myanmar. Een unieke les en kennismaking die u tijdens het vervolg van uw reis van pas komt om het land, haar bevolking en de gebruiken beter te begrijpen en te waarderen. Uw dag begint dan aan de voet van de pagode, tussen de marktjes, de kloosters en de ambachtslieden. U krijgt een traditioneel Birmees ontbijt, brengt offers aan de monniken en de pagode en bezoekt een waarzegger. Onderweg krijgt u uitgebreide uitleg over het Boeddhisme en de spiritualiteit zoals beleefd in Myanmar. U wordt tegen het einde van de ochtend naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Mandalay. Na aankomst in Mandalay wordt u door uw gids naar uw hotel gebracht.

Dag 3 Mandalay

U maakt een stadstour door Mandalay. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de oude hoofdstad van het land. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is Mandalay Hill. Deze ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen middels 1730 treden. Vanaf de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de stad en het fort. Op de top van deze heuvel staat een prachtige pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het fort, een ommuurde stad van 4 vierkante kilometer waaromheen een oude paleisgracht ligt. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in 1945 is het terrein herbouwd en is nu een militair terrein. Alleen het gerenoveerde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in én rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka, een oud Boeddhistisch geschrift, gegraveerd in 729 marmeren stenen. Iedere steen afzonderlijk is in een minipagode geplaatst. Een andere oude hoofdstad is Amarapura. Nu is het een rustige dorp waar het geluid van de weefmachines de boventoon voert. U loopt met uw gids door het wereldberoemde Mahagadayon tempelcomplex waar honderden monniken wonen, bezoekt een weverij en wandelt over de U-Bein Brug alvorens u terugkeert naar uw hotel. U heeft de verdere middag ter vrije besteding en kunt op eigen gelegenheid de stad verder ontdekken of heerlijk bijkomen op het sfeervolle dakterras.

Dag 4 Mandalay - Bagan

U wordt al vroeg opgehaald in uw hotel om naar de haven gebracht te worden. Hier gaat u aan boord van een ferry, die u naar Bagan brengt. De tocht duurt circa 8 tot 10 uur en laat u het leven aan de oevers van de Ayeyarwady rivier zien. Aangekomen in de haven van Bagan staat de chauffeur op u te wachten om u naar u hotel te brengen, waar u de rest van de dag tijd heeft om te genieten. Mocht u liever vliegen van Mandalay naar Bagan dan kan dat ook. U wordt dan naar de luchthaven gebracht om naar Bagan te vliegen. De vlucht duurt circa 45 minuten, waarna u naar uw hotel in Bagan wordt gebracht. Rest van de dag vrij ter besteding.

Wilt u per vliegtuig naar Bagan, maar toch ook de belevenis van het varen over de rivier hebben dan raden we u aan de bootexcursie naar Mingun te boeken met een bezoek een de beroemde klok en de gebarsten stenen tempelruïne. Hierna zult u doorvliegen naar Bagan.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om te vliegen, zonder deze excursie. Bij het kopje ‘extra opties’ vindt u meer informatie over deze mogelijkheid.

Dag 5 Bagan

Een volle dag op pad met auto en gids om Bagan te ontdekken. Bagan is één grote archeologische zone van meer dan 40 vierkante kilometer vol met stupa’s, tempels en kloosters. De meest gebouwen stammen uit de hoogtij dagen van Bagan tussen de 11de en 13de eeuw. Bagan was toen de hoofdstad van het huidige Myanmar. Daarnaast was het een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Zuidoost-Azië. U begint de dag met de beklimming van een pagode voor een indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Van hier uit plant u samen met uw gids de route van vandaag langs vele andere tempels. Tempels en pagode’s als de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen u verbluffen van schoonheid. Na een lekkere lunch in een lokaal restaurant en meerdere tempel bezoeken, stapt in in een door een paard getrokken wagen en rijdt u naar de Pyathagyi Pagode om de zonsondergang te aanschouwen, onder het genot van een drankje. Het mooiste van de dag is eigenlijk dat u in controle bent. U bepaalt bij welke tempel of pagode gestopt wordt. Zo kunt u uw favorieten makkelijk uitkiezen.

Dag 6 Bagan

Vandaag een dag zonder vast programma. Tijd om even bij te komen van alle reeds opgedane indrukken. Geniet van het zwembad, of de Spa van het hotel, ontspan even met een goed boek, of ga zelf al wandelend, fietsend of per paard en wagen op ontdekkingstocht door Bagan. Ook kunt u optioneel de excursie naar een verborgen grot maken. Wanneer u even genoeg tempels gezien heeft en ter afwisseling graag eens de achterlanden van Myanmar opzoekt. U rijdt met gids en chauffeur naar de Kyauk Gu Ohnmin grot. Vervolgens rijdt u naar Pakkoku, waar u verscheidene werkplaatsen en de markt bezoekt. Tijdens een mooie boottocht over de rivier krijgt u een lunch geserveerd. In de namiddag gaat u via lokale dorpjes naar een lakwerk fabriek waar de tijd lijkt hebben stil gestaan. Een echte `local experience` tour die u dicht bij de Birmese bevolking brengt.

Dag 7 Bagan - Heho - Kalaw

In de ochtend vertrekt u naar de luchthaven van Bagan voor de vlucht naar Heho vanwaar u doorreist naar Kalaw. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was Kalaw voor de Britten de plek om de hete zomers te ontvluchten, dit Hill Station uit de koloniale tijd is een rustig stadje, het heeft nog vele Engelse kenmerken die herinneren aan deze periode. Optioneel kunt u vandaag een trekking maken door de jungle in de omgeving van Kalaw. Een paar jongeren uit Kalaw zijn een project gestart ter bescherming van de natuur, de olifanten en de traditionele manier van leven in deze streek. Afhankelijk van uw conditie en wensen kunt u diverse wandelingen (van een half uur tot 4 a 5 uur) maken door de jungle. Onderweg geniet u van een lokale lunch. Na de lunch gaat u naar een fairtrade olifantenkamp waar u de mahoet kunt helpen met het wassen en voeren van de olifanten. Na deze indrukwekkende ontmoeting met deze prachtige dieren wandelt u door de jungle terug naar de hoofdweg, waar u wordt opgepikt door uw chauffeur die u terug brengt naar uw hotel in Kalaw.

Dag 8 Kalaw - Inle Meer

In de ochtend wordt u naar het koloniale treinstation gebracht voor een prachtige treinreis over de bergen en door de valleien naar het Inle Meer. Een unieke reis tussen de lokale bevolking dat u een mooie indruk geeft van het leven in de Shan heuvels. Rond 14.00 uur komt u aan in Nyaung Shwe, wat uiteraard ook iets later kan zijn. De trein stopt namelijk in meerdere dorpjes waar diverse bergstammen hun handelswaren in- en uitladen, erg kleurrijk en bijzonder om te zien. In Nyaung Shwe staat een wel heel bijzonder vervoersmiddel op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Een zeer ecologische manier van reizen, maar zeker ook een ervaring om nooit te vergeten! De rest van de dag is ter vrije besteding. Nyaung Shwe ligt aan het Inle Meer dat op circa 900 meter hoogte ligt en 20 kilometer lang en 6 kilometer breed is. Het meer is omgeven door het Shan Gebergte dat prachtig weerspiegelt in het heldere water. Het meer staat bekend om de, op palen gebouwde dorpen, de drijvende markt en de drijvende tuinen. Ook zult u met bewondering kijken naar de beenroeiers, een techniek van roeien die uniek is voor dit meer. De roeier staat op de punt van de boot, maar in plaats van met twee handen klemt hij de roeispaan tussen één hand en één been!

Dag 9 Inle Meer

Vanmorgen stapt u in een longtailboot om een ontdekkingstocht over het Inle Meer te gaan maken. Het Inle Meer is al eeuwen lang de thuisbasis van het Intha volk. Zij bewonen hier de beroemde huizen op palen. U ziet tijdens de excursie over het meer onder andere de drijvende tuinen, het dorpje Innpawkhone met lokale nijverheid, Nanpan waar op een traditionele manier bootjes en cheroot (Birmese sigaren) worden gemaakt en de Phaungdaw U Pagode. Onderweg bezoekt u een markt waar de Shan en PaO hun waren verhandelen, drinkt u een kopje thee bij een van de dorpsbewoners. Aan het eind van deze imponerende dag keert u weer terug naar Nyaung Shwe.

Dag 10 Inle Meer - Heho - Yangon

Een vrije ochtend in Nyaung Shwe. In de middag wordt u door uw chauffeur naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Yangon U kunt er ook voor kiezen in de ochtend nog een tocht te voet en per fiets langs de west oever van het meer te maken (optioneel). Dit gedeelte van het meer wordt nog zelden door toeristen bezocht. Per boot gaat u naar Indain voor een korte wandeling door de omgeving waar de PaO leven. Een etnische bevolkingsgroep die gerelateerd is aan de Karen. Vervolgens klimt u op de fiets voor een mooie tocht via Khaung Dine terug naar Nyaung Shwe. U passeert vele dorpjes onderweg. In een van de dorpjes gebruikt u een eenvoudige lunch. Een actieve ervaring met heel veel foto mogelijkheden. Na aankomst in Yangon, transfer naar uw hotel.

Wanneer u kiest voor een heerlijke strandverlenging na deze rondreis, vliegt u vandaag van Heho naar Thandwe. Daar vandaan wordt u naar uw strandhotel in Ngapali Beach gebracht. Zie "opties" voor deze mogelijkheid.

Dag 11 Yangon

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht en komt er een eind aan uw fascinerende reis door Myanmar.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam