11 dagen Het Mooiste van Oost-Afrika

Dag 1 Nairobi

Aankomst op de luchthaven van Nairobi, waar onze vertegenwoordiging al op u staat te wachten. Transfer naar uw hotel in de stad. Wij adviseren u tijdig te gaan slapen, want morgen gaan we al vroeg op safari.

Dag 2 Nairobi – Lake Nakuru (155 km)

Na het vroege ontbijt wordt u opgehaald door uw privé chauffeur om de stad te verlaten en rijdt u via de prachtige Rift Valley naar Lake Nakuru National Park. Dit park ligt rondom een gigantisch meer, waar duizenden roze flamingo’s leven. Na de lunch maakt u een gamedrive rondom het meer en ziet u onder andere de zwarte neushoorn, buffels, giraffen en vele soorten gazellen. ’s Avonds logeert u in een lodge in het park, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het meer.

Dag 3 Lake Nakuru – Masai Mara National Park (234 km)

U verlaat het park en vervolgt uw weg naar het bekendste wildpark van Afrika, Masai Mara National Park. Op weg naar uw lodge in de Masai Mara maakt u al uw eerste gamedrive door dit geweldige park. Na de lunch maakt u nog een gamedrive, op zoek naar de ‘Big Five’. U logeert twee nachten in een gezellige lodge in de Masai Mara.

Dag 4 Masai Mara National Park

’s Ochtends vroeg wordt u gewekt met koffie om al voor het ontbijt een gamedrive te maken. Het wild wordt dan wakker en zal op zoek gaan naar water, waardoor de wilde dieren goed te zien zijn. Een geweldige ervaring. Daarna lekker ontbijten en genieten aan het zwembad. In de namiddag maakt u nog een gamedrive. In de maanden juli t/m september vindt hier ook de bekende migratie plaats. Ruim honderdduizend beesten trekken van de Serengeti naar de Mara, een indrukwekkende gebeurtenis.

Dag 5 Masai Mara – Nairobi (268 km)

Na het ontbijt rijdt u door de Masai Mara terug naar Nairobi. U luncht in Nairobi en u heeft ’s middags de tijd om nog een stadstour langs de bekendste bezienswaardigheden van de stad maken (optioneel). U logeert vanavond in Nairobi.

Dag 6 Nairobi – Arusha – Lake Manyara

Al vroeg gaan we per shuttle van Nairobi naar Arusha, de hoofdstad van Tanzania. U luncht in Arusha om vervolgens de stad te verlaten en richting Lake Manyara Nationaal Park. Dit park wordt aangemerkt als één van de mooiste en interessantste parken van het land met een groot aantal wilde dieren. Tevens staat het park bekend om de grote populatie leeuwen, die u vaak in de bomen ziet hangen. ’s Middags maakt u uw eerste gamedrive in dit prachtige park, waarna u terug gaat naar uw hotel/lodge.

Dag 7 Lake Manyara – Serengeti National Park

’s Ochtends maken we na het ontbijt nog een uitgebreide gamedrive in Lake Manyara Nationaal Park om zoveel mogelijk van dit park te zien. WE gaan terug naar de lodge voor de lunch, om na de lunch door te reizen naar Serengeti Nationaal Park. Een prachtige route, waarbij we al snel aankomen bij uw mooie lodge in het park. ’s Avonds diner en overnachting in uw lodge.

Dag 8 Serengeti Nationaal Park

Vandaag staat geheel in het teken om dit bijzondere wildpark te ontdekken. U maakt zowel ’s ochtends als in de late namiddag een uitgebreide gamedrive, waarbij u op zoek gaat naar de Big Five, welke in dit park aanwezig is. Serengeti Nationaal Park is een fantastisch wildpark met veel variatie in diersoorten en landschappen. Vanwege de eindeloze vlaktes, weinig beschutting en de rivieren biedt dit park perfecte kansen om de vele wilde dieren te spotten. Dit park mag zeker niet ontbreken tijdens uw bezoek aan noord Tanzania.

Dag 9 Serengeti – Ngorongoro National Park (150 km)

Vandaag rijden we door naar Ngorongoro Nationaal Park. Onderweg bezoekt u de Olduvai Gorge, de plaats waar de mens de eerste stappen heeft gezet. Dr. Leakey heeft hier de overblijfselen van onze eerste voorouders ofwel mensachtige gevonden. In de namiddag komen we aan in onze lodge in Ngorongoro Nationaal Park en als de tijd het toelaat kunt u nog een gamedrive maken in het park.

Dag 10 Ngorongoro National Park

Na het ontbijt rijdt u de Ngorongoro Crater in voor een wel hele bijzondere gamedrive in de wereldberoemde Krater. U daalt af naar de vlakke kraterbodem, die een doorsnede van ongeveer 18 kilometer heeft. De steile kraterrand is op het hoogste punt zo'n 600 meter. Eenmaal op de bodem, overkomt u een gevoel van verwondering. Dit aardse paradijs herbergt zo'n 30.000 dieren en wordt ook wel de Ark van Noach genoemd. Met enig geluk treft u een zwarte neushoorn, een dier dat met uitsterven bedreigd wordt. Na de lunch maakt u nog een gamedrive in het park.

Dag 11 Ngorongoro – Arusha

Helaas is er al weer een einde gekomen aan uw safari. Na het ontbijt verlaat u Ngorongoro Nationaal Park en rijdt terug naar Arusha. Hier hebben we nog een lunch voor u gereserveerd in de stad, alvorens u naar de luchthaven gaat. Einde van een prachtige en indrukwekkende safari!

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam