np_al_kathvalley.jpg

14 dagen India & Nepal in vogelvlucht

Vanuit Delhi, waar u de hoogtepunten te zien krijgt, wordt u naar Jaipur gebracht. U bezoekt er onder meer het Paleis van de Winden en beklimt het Amber Fort per olifant. Vervolgens staat Fatehpur Sikiri, het ‘Pompei’ van India, op het programma en ervaart u de magie van de Taj Mahal in Agra.

Na het India-gedeelte vliegt u naar Nepal. U verkent er de hoofdstad Kathmandu met de Pashupatinath tempel, de Boudhanath stoepa, het centrale plein, de bazaar en de goudgekroonde Apentempel. Bewonder in koningsstad Bhaktapur de immense schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst en bezichtig in Patan de Krishna tempel of het boeddhistische klooster.

Via een mooie route rijdt u naar het Chitwan Nationaal Park, aan de voet van de Himalaya, waar u twee nachten verblijft. Er leven tal van vogels, herten, apen, beren, tijgers en krokodillen, maar het park staat vooral bekend om zijn neushoorns, zo'n 400 in totaal.

Dag 1 Delhi

Aankomst op de luchthaven van de hoofdstad van India, Delhi, waar u verwelkomd wordt door onze vertegenwoordiger, die u tevens naar uw hotel zal brengen.

Dag 2 Delhi

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Oud en New Delhi, waarbij we u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laten zien. Zo bezoekt u onder andere de India Poort, het Rode Fort en Rajghat (de oever waar Mahatma Ghandi is gecremeerd). Vervolgens bezoekt u het parlementsgebouw en de 72,5 meter hoge Qutab Minar met de moskee. We sluiten de dag af met een bezoek aan Chandni Chowk, de bruisende markt met veel kleuren, geuren en geluiden. Overnachting in Delhi.

Dag 3 Delhi – Jaipur (258 km)

Na het ontbijt verlaten we de stad om u naar Jaipur te brengen. Hier komt u voor de lunch aan in uw hotel. Na de lunch maken we een korte stadstour door Jaipur. U bezoekt onder andere Hawa Mahal, het Paleis van de Winden met zijn roze zandsteen en honingraatstructuur. Een mooi voorbeeld van het kunstenaarstalent van Rajputs. Het werd gebouwd om de vrouwen van de Maharadja af te schermen en een blik te gunnen op het leven op straat en de processies die daar plaatsvonden. Verder brengt u een bezoek aan het Stadspaleis en het Observatorium dat in 1700 werd gebouwd door Maharadja Jai Singh, de oprichter van Jaipur. Overnachting in Jaipur.

Dag 4 Jaipur

Vandaag vroeg uit de veren om voor de drukte het Amber Fort te bezoeken. Op de rug van een olifant klimt u tegen de steile rotsen op, die het fort in vroegere jaren beschermden tegen de vijand. Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur en is overweldigend. De diverse paleizen die u er aantreft waren ooit een schouwspel van Koninklijke processies en overdadige weelde. ’s Middags bent u vrij om te genieten van het zwembad bij uw hotel of op eigen gelegenheid de oude stad beter te leren kennen. Overnachting in Jaipur.

Dag 5 Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra (236 km)

Onderweg naar Agra bezoeken we het 'Pompei' van India, Fatehpur Sikri. Ooit een rijke en drukke stad, nu geheel verlaten, maar in uitstekende staat. Nadat de Maharadja deze stad liet bouwen, omdat hij dacht dat het geluk zou brengen, bleek in dit gebied het water zeer schaars te zijn. Hierna vervolgen we onze weg naar Agra, de stad van de Taj Mahal. 's Middags vrij en overnachting in Agra.

Dag 6 Agra – Taj Mahal

Heel vroeg in de ochtend of in de namiddag bezoekt u de Taj Mahal, één van de meest fascinerende meesterwerken in India en wellicht wel ter wereld. De Mughal-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de Yamuna rivier ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Hij liet haar lichaam begraven in dit mausoleum en werd zelf na zijn dood naast zijn grote liefde te ruste gelegd. Vandaag maakt u ook een korte stadstour met een bezoek aan het Agra Fort, dat is omgeven door een 21 meter hoge muur van rood zandsteen. Binnen de muren vindt u de prachtige Parel moskee en een verscheidenheid aan paleizen, waaronder Jahangir Mahal, dat u bereikt door middel van een indrukwekkend toegangshek. Bij binnenkomst wordt u verrast door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren. ’s Middags vrij om te genieten van het zwembad in uw hotel.

Dag 7 Agra – Delhi (203 km)

’s Ochtend heeft u lekke de tijd om te genieten bij het zwembad of om nog één maal een ebzoek te brengen aan de Taj Mahal. Hierna rijden we terug naar Delhi, waar u in de namiddag aankomt. Overnachting in Delhi.

Dag 8 Delhi – Kathmandu

Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt. De pleinen in de stad, zoals bijvoorbeeld het centrale paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken.

Dag 9 Kathmandu

Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour naar onder andere de Pashupatinath tempel, gebouwd voor Lord Shiva en aanbeden door alle hindoes ter wereld. Vervolgens brengt de tour u naar de grootste stoepa in het land, Boudhanath, met aan de voet een leuke lokale markt. Ook bezoeken we het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder bezoeken we de bazaar en kleine straatjes rondom het paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goudgekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht vanaf hier over Kathmandu is adembenemend.

Dag 10 Kathmandu – Bkaktapur & Patan

Vandaag bezoeken we de prachtige steden in de vallei rondom Kathmandu. Allereerst bezoeken we Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende houtgesneden ramen bewonderen. Vervolgens rijden we door naar Dhulikvel, waar u een prachtig uitzicht heeft op het Himalaya gebergte, en naar Patan, bekend om de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel. Overnachting in Kathmandu.

Dag 11 en 12 Kathmandu – Chitwan Nationaal Park (180 km)

We verlaten de stad om via een prachtige route door de vallei naar het Chitwan Nationaal Park te rijden. Het park ligt in de Terai, de vruchtbare laagvlakte aan de voet van de Himalaya, en is vooral bekend vanwege de Indische neushoorn. Chitwan is sinds 1973 een Nationaal Park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. De volgende dag kunt u (optioneel) deelnemen aan een prachtige jungle avontuur. Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan o.a. Twenty Thousand Lake, wat een waar paradijs is voor vogelliefhebbers en bezoeken en het park per wandel- en kanosafari. De dag wordt afgesloten met een traditionele dansshow in de lodge!

Dag 13 Chitwan Nationaal Park – Kathmandu (180 km)

Na deze prachtige dagen rijden we terug naar Kathmandu, waar u de rest van de middag vrij bent om de stad verder te ontdekken.

Dag 14 Kathmandu – Delhi

Vandaag vliegt u terug naar Delhi, waar we een dagkamer voor u hebben geboekt. Laat in de avond brengt de chauffeur u weer naar de luchthaven. Einde van een prachtige reis!

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam