alg4.jpg
alg3.jpg
alg2.jpg
alg1.jpg

14 dagen Thailand & Myanmar

Dag 1 Bangkok

Na aankomst op het vliegveld van Bangkok en na de douaneformaliteiten, wordt u ontvangen door onze vertegenwoordiger. Deze zal u uw auto en chauffeur wijzen die u naar uw hotel brengt. Vandaag staat er niets op het programma. U kunt rustig wennen aan het klimaat en bijkomen van de reis. Bangkok is uitermate geschikt om op eigen gelegenheid te gaan verkennen. Ondanks de grote drukte zijn er genoeg rustige plaatsen te vinden. In parken, tempelcomplexen (meer dan 400) en op de rivier ontkomt u aan de hectiek. En bent u wel klaar voor de stad; geniet dan van het overheerlijke eten bij de kraampjes, verbaas u over het verkeer en aanschouw de combinatie van het moderne en authentieke Bangkok. Deze dagen in Bangkok logeert u in een heerlijk, modern viersterren hotel!

Dag 2 Bangkok

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor een erg bijzondere excursie! U zult te voet kennismaken met de oude historie, het beruchte gevangenisleven, prachtige parken, oude ambachten en het huidige leven van Bangkok. U loopt allereerst naar de Giant Swing en vervolgt de tocht door smalle straatjes en steegjes, langs houten huizen met bijzondere tekenen van bijgeloof. Ee uniek stukje oud-Bangkok zonder hoge wolkenkrabbers. U loopt over marktjes waar de Thai hun boodschappen doen en ziet de City Pillar Shrine, het punt waar de geest van Bangkok centraal staat. We dwalen door een park, eens toebehorend aan het paleis van de koning en nu een prachtige tuin, langs het Corrections Museum horende bij de Bangkok Remand Prison, een oude overvolle en zeer beruchte gevangenis middenin het centrum van Bangkok. Het museum geeft u een overzicht van het gevangenisleven in Thailand door de eeuwen heen (entree optioneel*). U bezoekt Rommani Nart Park het voormalige gevangenisterrein dat nu een park is waarbij de cel blokken en wachttorens u herinneren aan de vroegere functie van dit gebied. U loopt verder naar Wat Suthat Thepwararam een ruim 200 jaar oude tempel en één van de belangrijkste van Thailand. U ziet hier prachtige gouden boeddha’s en vreemde 'farang' beelden. U dwaalt verder door smalle steegjes, langs koloniale huizen en ziet het échte Bangkok aan u voorbij trekken, waarbij de Thai nog oude ambachten uitoefent op straat en u telkens welkom wordt geheten met een vriendelijke glimlach. U kunt lunchen in een zeer goed lokaal restaurant (optioneel) voordat deze fascinerende wandeling eindigt bij de grootste bezienswaardigheid van de stad; het Grand Palace. U heeft de rest van de middag om dit bijzondere paleis, de Smaragden Boeddha en de naastgelegen Wat Pho op eigen gelegenheid te bezoeken. Deze Boeddha is de meest vereerde plek van het land. De rijke pracht en praal van het complex, met haar grote diversiteit aan paleis- en tempelgebouwen en de beroemde Smaragden Boeddha zijn werkelijk prachtig. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen een andere bezienswaardigheid te bezoeken of een optionele excursie te boeken. U gaat op eigen gelegenheid terug naar het hotel. Ook in de avond biedt Bangkok een waar spektakel en een enorme diversiteit aan uitgaansmogelijkheden. Ga heerlijk eten in één van de vele voortreffelijke restaurants of ga lekker struinen over de bekende nightmarkets op zoek naar snuisterijen, souvenirs en heerlijke traditionele Thaise hapjes.

* Indien u dit museum wilt bezoeken, dient u dit bij boeking aan te geven.

Dag 3 Bangkok

Vandaag een heerlijke vrije dag in Bangkok. Maar u kunt er ook voor kiezen om er een leuke excursiedag van te maken. Zo kunt u een fietstocht door de kleine straatjes van Bangkok maken, of kiezen voor een excursie buiten de stad. Zo is het mogelijk om naar de beroemde River Kwai te reizen of misschien vind u het een leuk idee om te gaan fietsen door de ruïnestad Ayutthaya, met als afsluiter een lunch of een oude rijstboot. Voor degene die het leuk vinden om een minder toeristisch stukje Thailand te zien, adviseren we om een excursie te boeken naar de drijvende markt van Amphawa. Deze markt wordt bijna niet door toeristen bezocht en is vele malen authentieker dan de beroemde drijvende markt van Damoen Sudak.

Dag 4 Bangkok - Yangon

In de ochtend wordt u opgehaald door een chauffeur die u naar de luchthaven van Bangkok zal brengen. Vanaf hier vliegt u naar de hoofdstad van Myanmar, Yangon. Na aankomst in Yangon wordt u opgevangen door uw gids, die u naar uw hotel zal begeleiden. In de middag kunt u op ontdekkingstocht door het oude stadscentrum van Yangon. U zult versteld staan van de hoeveelheid prachtige gebouwen uit de koloniale tijd die hier bewaard is gebleven. Optioneel maakt u samen met uw gids een wandeling door de historie van Yangon en krijgt u uitleg over de functie van de gebouwen toen en nu en ziet u hoe de gebouwen tegenwoordig gebruikt worden. De wandeling eindigt met een welverdiend drankje in de Union Bar & Grill in het oude Rode Kruis gebouw aan Strand Road.

Dag 5 Yangon – Mandalay

Na het ontbijt bezoekt u de Shwedagon Pagode. U krijgt letterlijk en figuurlijk inzicht in de gebruiken, achtergronden en bewoners van deze pagode en het Boeddhistische geloof in Myanmar. Een unieke kennismaking en ervaring die u tijdens de reis meeneemt en goed van pas komt om het land, haar bevolking en de gebruiken beter te begrijpen en te waarderen. Uw dag begint dan aan de voet van de pagode, tussen de marktjes, de kloosters en de ambachtslieden. U krijgt een traditioneel Birmees ontbijt, brengt offers aan de lokale monniken en de pagode en bezoekt een waarzegger. Onderweg krijgt u een uitgebreide uitleg over het Boeddhisme en de spiritualiteit zoals men deze naleeft in Myanmar. U wordt tegen het einde van de ochtend naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Mandalay. Na aankomst in Mandalay wordt u door uw gids naar uw hotel gebracht.

Dag 6 Mandalay

U maakt een stadstour door Mandalay. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de oude hoofdstad van het land. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is Mandalay Hill. Deze ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen middels 1730 treden. Vanaf de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de stad en het fort. Op de top van deze heuvel staat een prachtige pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het fort, een ommuurde stad van 4 vierkante kilometer waaromheen een oude paleisgracht ligt. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in 1945 is het terrein herbouwd en is nu een militair terrein. Alleen het gerenoveerde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in én rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka, een oud Boeddhistisch geschrift, gegraveerd in 729 marmeren stenen. Iedere steen afzonderlijk is in een minipagode geplaatst. Een andere oude hoofdstad is Amarapura. Nu is het een rustige dorp waar het geluid van de weefmachines de boventoon voert. U loopt met uw gids door het wereldberoemde Mahagadayon tempelcomplex waar honderden monniken wonen, bezoekt een weverij en wandelt over de U-Bein Brug alvorens u terugkeert naar uw hotel. U heeft de verdere middag ter vrije besteding en kunt op eigen gelegenheid de stad verder ontdekken of heerlijk bijkomen op het sfeervolle dakterras.

Dag 7 Mandalay – Bagan

U wordt al vroeg opgehaald in uw hotel om naar de haven gebracht te worden voor een bijzondere boottocht. Hier gaat u aan boord van een ferry, die u naar Bagan zal brengen. De tocht duurt ongeveer 8 tot 10 uur en laat u het traditionele leven aan de oevers van de Ayeyarwaddy Rivier zien. Het is zeer ontspannend te kijken naar al het moois dat aan u voorbij trekt. Een unieke ervaring en het échte vakantiegevoel, ver van de bewoonde wereld! Aangekomen in de haven van Bagan staat de chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ook kunt u ervoor kiezen naar Bagan te vliegen. Deze vlucht kunt u eventueel combineren met een bijzondere optionele excursie naar Mingun. U stapt aan boord van een cruise waarmee u in ruim een uur stroomopwaarts vaart vanuit Mandalay naar Mingun, de plaats waar de grootste tempel ter wereld had moeten staan. De plotselinge dood van koning Bodawpaya in 1819 en een aardbeving in 1838 hebben ervoor gezorgd dat de bouw niet voortgezet is. De Mingun Pagode is door ongeveer twintigduizend slaven gemaakt en is na de dood van de toenmalige koning nooit afgemaakt door zijn 122 kinderen, maar beide gebeurtenissen hebben hun unieke stempel gedrukt op dit bijzondere complex. Een andere interessante bezienswaardigheid is de Mingun Bell. De grootste koperen bel ter wereld kreeg na de aardbeving een nieuwe plek. De bel is vier meter hoog en heeft een omtrek van vijf meter.

Dag 8 Bagan

Een volle dag op pad met auto en gids om Bagan te ontdekken. Bagan is één grote archeologische zone van meer dan 40 vierkante kilometer vol met stupa’s, tempels en kloosters. De meest gebouwen stammen uit de hoogtij dagen van Bagan tussen de 11de en 13de eeuw. Bagan was toen de hoofdstad van Birma, het huidige Myanmar. Daarnaast was het één van de belangrijkste religieuze plaatsen in Zuidoost-Azië. U begint de dag met de beklimming van een pagode voor een indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Van hieruit overlegt u samen met uw gids wat de route van vandaag gaat worden. U bepaalt, uiteraard met informatie en hulp van uw gids, welke vele andere tempels u wilt zien. Tempels en pagodes zoals de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen u zeker verbluffen door hun schoonheid. Na een lekkere lunch in een lokaal restaurant en meerdere tempelbezoeken stapt u in een, door een paard getrokken, wagen en rijdt u naar de Pyathagyi Pagode om de zonsondergang te aanschouwen. Dit onder het genot van een drankje. Het mooiste van de dag is eigenlijk dat u in controle bent. U bepaalt bij welke tempel of pagode gestopt wordt. Zo kunt u uw favorieten makkelijk uitkiezen.

Dag 9 Bagan

Vandaag een dag zonder vast programma. Tijd om even bij te komen van alle reeds opgedane indrukken. Geniet van het zwembad, of de spa van het hotel. Ontspan even met een goed boek, of ga zelf al wandelend, fietsend of per paard en wagen op ontdekkingstocht door Bagan. Ook kunt u optioneel de excursie naar een verborgen grot maken. Wanneer u even genoeg tempels heeft gezien en ter afwisseling graag eens de binnenlanden van Myanmar opzoekt. U rijdt met gids en chauffeur naar de Kyauk Gu Ohnmin Grot. Vervolgens rijdt u naar Pakkoku, waar u verscheidene werkplaatsen en de markt bezoekt. Tijdens een mooie 2 uur durende boottocht over de rivier krijgt u een lunch geserveerd. In de namiddag gaat u via lokale dorpjes naar een lakwerk fabriek waar de tijd lijkt hebben stil gestaan. Een echte `local experience` tour die u dicht bij de Birmese bevolking brengt.

Dag 10 Bagan - Heho - Kalaw

In de ochtend vertrekt u naar de luchthaven van Bagan voor de vlucht naar Heho vanwaar u doorreist naar Kalaw. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was Kalaw voor de Britten de plek om de hete zomers te ontvluchten. Dit Hill Station uit de koloniale tijd is een rustig stadje dat nog vele Engelse kenmerken heeft die herinneren aan deze periode. Optioneel kunt u, na uw vlucht, een bijzondere trekking maken door de jungle in de omgeving van Kalaw. Een paar jongeren uit Kalaw zijn een project gestart ter bescherming van de natuur, de olifanten en de traditionele manier van leven in deze streek. Afhankelijk van uw conditie en wensen kunt u diverse wandelingen (van een half uur tot 4 á 5 uur) maken door de jungle. Onderweg geniet u van een lokale lunch. Na de lunch gaat u naar een fairtrade olifantenkamp waar u de mahoet kunt helpen met het wassen en voeren van de olifanten. Na deze indrukwekkende ontmoeting met deze prachtige dieren wandelt u door de jungle terug naar de hoofdweg, waar u wordt opgepikt door uw chauffeur die u terugbrengt naar uw hotel in Kalaw.

Dag 11 Kalaw - Inle meer

In de ochtend wordt u naar het koloniale treinstation gebracht voor een prachtige treinreis over de bergen en door de valleien naar het Inle Meer. Een unieke reis tussen de lokale bevolking dat u een mooie indruk geeft van het leven in de Shan heuvels. Rond 14.00 uur komt u aan in Shwe Nyaung, wat uiteraard ook iets later kan zijn. De trein stopt namelijk in meerdere dorpjes waar diverse bergstammen hun handelswaren in- en uitladen, erg kleurrijk en bijzonder om te zien. Een zeer ecologische manier van reizen, maar zeker ook een ervaring om nooit te vergeten! In Shwe Nyaung staat een transfer klaar om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het Inle Meer is gelegen op circa 900 meter hoogte en is 20 kilometer lang en 6 kilometer breed. Het meer is omgeven door het Shan Gebergte dat prachtig weerspiegelt in het heldere water. Het meer staat bekend om de, op palen gebouwde dorpen, de drijvende markt en de drijvende tuinen. Ook zult u met bewondering kijken naar de beenroeiers, een techniek van roeien die uniek is voor dit meer. De roeier staat op de punt van de boot, maar in plaats van met twee handen klemt hij de roeispaan tussen één hand en één been!

Dag 12 Inle meer

Vanmorgen stapt u in een longtailboot om een ontdekkingstocht over het Inle Meer te gaan maken. Het Inle Meer is al eeuwen lang de thuisbasis van de Intha bevolking. Zij bewonen hier de beroemde huizen op palen. U ziet tijdens de excursie over het meer onder andere de drijvende tuinen, het dorpje Innpawkhone met lokale nijverheid, Nanpan waar op een traditionele manier bootjes en cheroot (Birmese sigaren) worden gemaakt en de Phaung Daw Oo Pagode. Onderweg bezoekt u een markt waar de Shan en PaO hun waren verhandelen en drinkt u een kopje thee bij één van de dorpsbewoners. Aan het eind van deze imponerende dag keert u terug naar Nyaung Shwe, waar u zult overnachten.

Dag 13 Inle Meer - Heho - Yangon

Een vrije ochtend in Nyaung Shwe. In de middag wordt u door uw chauffeur naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Yangon. U kunt er ook voor kiezen in de ochtend nog een tocht te voet en per fiets langs de westoever van het meer te maken (optioneel). Dit gedeelte van het Inle Meer wordt nog zelden door toeristen bezocht. Per boot gaat u Indain voor een korte wandeling door de omgeving waar de PaO leven. Een etnische bevolkingsgroep die gerelateerd is aan de Karen. Vervolgens klimt u op de fiets voor een mooie tocht via Khaung Dine terug naar Nyaung Shwe van ongeveer 2,5 uur. U zult niet uitgekeken raken en de tijd vliegt voorbij! U passeert vele dorpjes onderweg. In één van de dorpjes gebruikt u een eenvoudige lunch. Een actieve ervaring met heel veel foto mogelijkheden en mooie herinneringen. Na aankomst in Yangon heeft u een transfer naar uw hotel.

Dag 14 Yangon

Einde van een schitterende rondreis.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam