alg4.jpg
alg3.jpg
alg2.jpg
alg1.jpg

13 dagen Thailand & Laos

U beleeft de mooiste ervaringen van Bangkok en Noord Thailand alvorens twee dagen de Mekong af te varen in Laos. Culturele-, natuurlijke- en traditionele hoogtepunten wisselen elkaar in hoog tempo af. Het reistempo is echter aangenaam laag zodat u optimaal kunt genieten. Na Luang Prabang, Vang Vien en Vientiane reist u per trein terug naar het immer fascinerende Bangkok.

Dag 1 Bangkok

Na aankomst op het vliegveld van Bangkok en na de douaneformaliteiten, wordt u ontvangen door onze vertegenwoordiger. Deze zal u uw auto en chauffeur wijzen die u naar uw hotel brengt. Vandaag staat er niets op het programma. U kunt rustig wennen aan het klimaat en bijkomen van de reis. Bangkok is uitermate geschikt om op eigen gelegenheid te gaan verkennen. Ondanks de grote drukte zijn er genoeg rustige plaatsen te vinden. In parken, tempelcomplexen (meer dan 400) en op de rivier ontkomt u aan de hectiek. En bent u wel klaar voor de stad; geniet dan van het overheerlijke eten bij de kraampjes, verbaas u over het verkeer en aanschouw de combinatie van het moderne en authentieke Bangkok. Deze dagen in Bangkok logeert u in een heerlijk, modern viersterren hotel!

Dag 2 Bangkok - Chiang Mai

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids om richting Phra Athit Road te rijden. We doen dit met het openbaar vervoer, zodat u Bangkok op zijn puurst kan ontdekken. Aangekomen bij de kade springen we op de ferry die over de Chao Praya vaart en op verschillende plekken stopt. Het is het ideale vervoersmiddel om eenvoudig en snel door Bangkok te reizen en tevens een goede indruk te krijgen hoe het dagelijks leven er aan toe gaat. Wij verlaten de boot om een bezoekje te brengen aan Pak Klong Talad, de bloemenmarkt van Bangkok. Het is een levendige markt en we nemen dan ook de tijd om hier tussen de stalletjes te struinen. Onze volgende stop is de Wat Po, Liggende Boeddha, om vervolgens aan te komen bij het hoogtepunt van de dag, het Koninklijk Paleis. Dit indrukwekkende monument is een van de mooiste gebouwen van Thailand en u kunt hier uren rondzwerven om de verschillende tempels te zien. Aan het einde van de dag wordt u op het station afgezet om vanavond naar Chiang Mai te reizen met de nachttrein. U logeert in een airco coupé en dineert tussen de lokale bevolking.

Wanneer u liever vliegt van Bangkok naar Chiang Mai i.p.v. de nachttrein, dan kan dat ook. U vliegt dan vandaag naar Chiang Mai en wordt bij aankomst naar uw hotel in Chiang Mai gebracht. U verblijft 1 extra nacht in Chiang Mai.

Wanneer u het prettig vindt kunnen we ook kaartjes voor een 1ste klas couchette boeken. De extra kosten hiervoor vindt u terug bij de ‘Data & prijzen’ en bij boeking kunt u kenbaar maken dat wij dit voor u dienen te reserveren.

Dag 3 Chiang Mai

Na aankomst in Chiang Mai wordt u opgevangen door uw chauffeur die u naar uw hotel zal brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding, of u kunt een van de vele leuke excursies in het noorden maken Zo kunt u deelnemen aan een kookcursus, waarbij u maar liefst 5 Thaiase specialiteiten leert te bereiden, of breng een bezoekje aan het olifanten safari park ’s Avonds is het genieten op de avondmarkt van Chiang Mai. Uw hotel ligt vlakbij en na een korte wandeling vind u hier een verzameling aan kraampjes met souvenirs, nep-waar en uiteraard heerlijke, kleine restaurantjes. Of u kunt optioneel deelnemen aan een Kanthoke Dinner. Een typisch Noord-Thais diner, opgeluisterd door een culturele show met traditionele Noord-Thaise dans, drama en muziek.

Dag 4 Chiang Mai - Bergstammen - Chiang Rai

Al voor het ontbijt wordt u opgehaald in uw hotel om naar een van de tempels te rijden. Hier ziet u hoe de monniken hun offers ophalen. Het is een indrukwekkend gezicht om de lange rijen monniken, in hun oranje gewaden, langs de mensen te zien lopen die stuk voor stuk iets te eten voor ze hebben gemaakt. Uiteraard zal u ook deelnemen aan dit proces. Terug naar het hotel voor een ontbijt om vervolgens richting Chiang Raite rijden. De eerste stop is bij de lokale markt van Mae Malai. Hier kunt u gegrilde insecten en kevers eten. Wie durft? Vervolgens rijden we verder langs kalksteenlandschappen en door teakbossen naar het vlakbij de Burmaanse grans gelegen Thaton. Hier gaat u aan boord van een longtailboot en vaart u over de Maekok langs de grens, genietend van het prachtige uitzicht in deze bijzondere streek. Terug in Thaton krijgt u een lokale lunch. Na de lunch rijdt u door het Doi Mae Salong gebergte alwaar gestopt wordt bij een dorp van de Akha en Yao stam, een must voor een volledig beeld van de kleurrijke bevolking van Thailand. Waar vroeger vooral opium geteeld werd, is het nu vooral wortel, rijst, kool en thee wat er verbouwd wordt. U maakt een stop in Mea Salong, een Chinese gemeenschap, ontstaan in de jaren 50 van de vorige eeuw, toen Chinezen die op de vlucht waren na de Communistische revolutie in China, hier neerstreken. Het Museum der Martelaren vertelt het indrukwekkende verhaal van de Kuomintang-troepen en het ontstaan van Mae Salong. In de namiddag komt u aan in Chiang Rai, waar u vanavond zult overnachten.

Dag 5 Chiang Rai - Chiang Kong -Pakbeng

Vandaag staat u vroeg op om in een uurtje naar de natuurlijke grens van Thailand en Laos te rijden. Na de formaliteiten steekt u met kleine longtailboten de rivier over naar Ban Houayxay (Laos), waar de Laotiaanse gids al op u staat te wachten. U stapt hier aan boord van een traditionele Laotiaanse boot om vervolgens de machtige Mekong op te varen. U laat de oevers aan u voorbij trekken en passeren weelderige jungle. Onderweg stopt u op willekeurige plaatsen en bezoekt u een Hmong-dorp. In de namiddag komt u aan in Pakbeng, waar u in een eenvoudig maar sfeervol hotel overnachten.

Dag 6 Pakbeng – Luang Prabang (ca. 305 km)

Met de boot zakt u verder de Mekong af. Onderweg bezoekt u de Pac Ou grotten. Dit heiligdom bevindt zich te midden van de jungle op een punt waar de Ou en de Mekong rivier samenvloeien. Pac Ou herbergt duizenden boeddhabeeldjes die de Laotiaanse koningen vanaf de zeventiende eeuw jaarlijks hebben bijgezet. Later brengt u een bezoek aan Ban Xang Hai, een dorp dat befaamd is vanwege de lekkere lao lao (nationale hartversterker) die hier wordt gebrouwen. In de namiddag bereikt u de oude koningsstad Luang Prabang, waar u maar liefst drie volle nachten logeert. De rest van de middag is ter vrije besteding. Luang Prabang is een lieflijke stad en makkelijk te overzien. Alle bezienswaardigheden zijn te voet bereikbaar. De kenmerkende Zuidoost-Aziatische en Franse bouwstijl sieren het dunbevolkte schiereiland, evenals de vele tempels die getuigen van een diep geworteld boeddhistisch besef.

Dag 7 Luang Prabang

Na het ontbijt start u met een stadstour en bezichtigt u de hoogtepunten van het schiereiland te voet. Eerst bezoekt u het fraaie Koninklijke Paleis, de parel van de stad. Het is tegenwoordig (sinds de afschaffing van de monarchie in 1975) een museum. Er tegenover voert een steile trap over een beboste helling naar de top van Phu Si heuvel. Eenmaal boven wordt u beloond met een magnifiek uitzicht over de stad. De hoofdstraat door het centrum is de toegang tot tientallen steegjes met Franse monumentale panden. Een van de straatjes leidt onder andere naar de in 1560 gebouwde Wat Xieng Thong, wellicht de meest markante tempel van Luang Prabang. Met het sierlijke, gelaagde dak is de Wat Xieng Tong een fraai voorbeeld van de klassieke plaatselijke bouwstijl. U bezoekt ook de Wat Mai, die haar faam dankt aan de bijzondere schilderingen over het dagelijkse leven en de laatste reïncarnatie van Boeddha. 's Middags ter vrije besteding. De sfeervolle avondmarkt is een heerlijke plek om te bezoeken. Tot laat in de avond kunt u hier terecht voor lokaal geweven textiel, zilver of handwerk gemaakt door de bergstammen. In een steegje dat vanaf de markt naar de Mekong rivier loopt, kunt u bij tientallen stalletjes lokale lekkernijen en exotisch fruit proeven.

Dag 8 Luang Prabang

Vandaag een vrije dag om op eigen gelegenheid de stad beter te leren kennen en te genieten van sfeervolle straatjes en vriendelijke bevolking. Ook kunt u per minibus naar de Kuang Si watervallen, die 25 kilometer buiten de stad liggen (optioneel). Hier kunt u verkoeling vinden in de vele waterpoelen. De weg die naar de watervallen leidt, slingert langs uitgestrekte teakboomplantages en enkele pittoreske Hmong dorpjes. Een andere optie voor vandaag is een tempelwandeling van ongeveer anderhalf uur in de heuvels en dorpen aan de overkant van de Mekong (optioneel). Nadat u in het centrum van de stad met een lokaal pontje naar Xieng Mene village bent overgestoken, begint de wandeling. Onderweg passeert u traditionele dorpjes, een vervallen meditatiecentrum en vele minder bekende tempels. Het uitzicht vanaf de hoger gelegen Wat Chomphet op de stad Luang Prabang en de rivier is subliem.

Dag 9 Luang Prabang – Vang Vieng (ca. 240 km)

Vandaag verlaat u Luang Prabang om door een fraai berglandschap naar Vang Vieng te rijden. Dit pittoreske dorp is prachtig gelegen aan de oevers van de Nam Song rivier en omgeven door steil gekanteld karstgebergte. U kunt in dit natuurrijke gebied schitterende wandelingen maken en grotten bezoeken. Tevens kunt u tegen zonsondergang een lokaal bootje huren om u de rivier af te laten zakken. De restaurants aan de oevers van de Nam Song lenen zich bij uitstek om de zon achter de immense gebergten te zien verdwijnen. Overnachting in Vang Vieng.

Dag 10 Vang Vieng – Vientiane (ca. 160 km)

U vervolgt de reis naar het plezierige Vientiane, de hoofdstad van Laos. Onderweg bezoekt u Vang Sang, een rustieke plek midden in een woud. Vang Sang betekent letterlijk vertaald: paleis voor olifanten. Lang geleden was dit de plek waar olifanten eervol werden begraven. Volgens historici bevinden zich hier de oudste boeddhabeelden van Laos. De twee reusachtige, in rotsen uitgehakte sculpturen dateren waarschijnlijk uit de 11de eeuw. U komt in de middag in Vientiane aan, waar u twee nachten zult verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 11 Vientiane

Na het ontbijt maakt u een stadstour. Met 600.000 inwoners is Vientiane waarschijnlijk nog de meest 'dorpse' hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. U bezoekt onder andere de Patuxai Victorie Poort (een Aziatische uitvoering van de Arc de Triomphe), maar ook de Wat Si Saket, Wat Si Muang en Wat Phra Keo. De laatste tempel is een museum geworden en herbergt fraaie Laotiaanse boeddhabeelden. De Grote Stoepa, het nationale boeddhistische monument, is een met goudblad bedekt complex en ligt iets buiten het centrum. Erg leuk is ook de ochtendmarkt waar u, ondanks de naam doet vermoeden, tot in de namiddag allerlei souvenirs kunt kopen. Later op de dag rijdt u door naar het boeddhapark, dat 25 kilometer ten zuidoosten van Vientiane ligt. Op dit terrein staat een verbazingwekkende verzameling aan sculpturen van cement en beton. U vindt hier beelden van Boeddha, Shiva en andere goden en gedaantes uit de boeddhistische en hindoeïstische mythologie. Overnachting in Vientiane.

Dag 12 Vientiane – Nong Khai – Bangkok (ca. 670 km)

Vandaag heeft u alle gelegenheid om de stad op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Wandel lekker langs de Mekong rivier of bezoek één van de vele antiekwinkels in het centrum van Vientiane, waar u prachtige bewerkte opiumpijpen en zilverwerk kunt kopen tegen een redelijke prijs. In de vooravond wordt u naar het station aan de grens van Laos gebracht. Hier stapt u, na de douaneformaliteiten, op een shuttletrein naar het Nong Khai station in Thailand. Een bijzondere manier om een grens over te gaan! Hier kunt u direct overstappen op de nachttrein naar Bangkok waar uw chauffeur op u staat te wachten en u naar uw hotel brengt. U slaapt in slaapcouchettes met airco.

Dag 13 Bangkok

Vroeg in de ochtend komt u aan op het station van Bangkok, waar u wordt opgewacht voor de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam. Einde van een indrukwekkende reis. Uiteraard kunt u deze rondreis verlengen aan een van de mooie stranden van bijvoorbeeld Pattaya of Hua Hin.

Wilt u graag nog genieten aan het strand van Cha-am? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Verlengen’ vindt u meer informatie.
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam