10 dagen Safari Kenia & Tanzania (via Lake Victoria)

Dag 1 Nairobi

Aankomst op de luchthaven van Nairobi, transfer naar uw hotel. Wij adviseren u tijdig te gaan slapen, want morgen gaan we al vroeg op safari.

Dag 2 Nairobi – Lake Nakuru

Na het ontbijt rijdt u via de prachtige Rift Valley naar Lake Nakuru Nationaal Park. Dit park ligt rondom een gigantisch meer, waar duizenden roze flamingo’s leven. Na de lunch maakt u een gamedrive rondom het meer en ziet u onder andere de zwarte neushoorn, buffels, giraffen en vele soorten gazellen. ’s Avonds logeert u in een lodge in het park, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het meer.

Dag 3 Lake Nakuru – Masai Mara

U verlaat het park en vervolgt uw weg naar het bekendste wildpark van Afrika, Masai Mara Nationaal Park. Op weg naar uw lodge in de Masai Mara maakt u al uw eerste gamedrive door dit geweldige park. Na de lunch maakt u nog een gamedrive, op zoek naar de ‘Big Five’. We logeren hier de aankomende twee nachten in een lodge in het park.

Dag 4 Masai Mara

’s Ochtends vroeg wordt u gewekt met koffie om al voor het ontbijt een gamedrive te maken. Het wild wordt dan wakker en zal op zoek gaan naar water, waardoor de wilde dieren goed te zien zijn. Een geweldige ervaring. Daarna lekker ontbijten en genieten aan het zwembad. In de namiddag maakt u nog een gamedrive. In de maanden juli t/m september vindt hier ook de bekende migratie plaats. Ruim honderdduizend dieren trekken van de Serengeti naar de Mara; een indrukwekkende gebeurtenis.

Dag 5 Masai Mara – Lake Victoria (Speke Bay)

Vanuit de Masai Mara rijden we vandaag richting de grens bij Isebania, de reis duurt ongeveer 3 uur. Bij de grens neemt u afscheid van uw chauffeur en staat er een nieuwe chauffeur/ranger met een 4WD Landrover op u te wachten. Na alle grensformaliteiten vervolgt u uw weg richting Speke Bay aan het meer van Victoria, waar u ’s middags aankomt. De eenvoudige accommodatie is prachtig gelegen aan de oevers van het meer en straalt veel rust uit.

Dag 6 Lake Victoria (Speke Bay) – Serengeti Nationaal Park

Na het ontbijt reist u verder richting het Serengeti Nationaal Park, waar u de aankomende 2 nachten zult verblijven. Als de tijd het toelaat maakt u in de namiddag nog een sfari in het wildpark, maar onderweg zult u al het gevoel hebben dat u een prachtige safari maakt. U ziet het landschap veranderen naar savanne en rotsig landschap waardoor wilde dieren uitstekend te zien zijn.

Dag 7 Serengeti Nationaal Park

Vandaag staat geheel in het teken om dit bijzondere wildpark te ontdekken. U maakt zowel ’s ochtends als in de late namiddag een uitgebreide gamedrive, waarbij u op zoek gaat naar de Big Five, welke in dit park aanwezig is. Serengeti Nationaal Park is een fantastisch wildpark met veel variatie in diersoorten en landschappen. Vanwege de eindeloze vlaktes, weinig beschutting en de rivieren biedt dit park perfecte kansen om de vele wilde dieren te spotten. Dit park mag zeker niet ontbreken tijdens uw bezoek aan noord Tanzania.

Dag 8 Serengeti NP – Ngorongoro Nationaal Park

Vandaag rijden we door naar Ngorongoro Nationaal Park. Onderweg bezoekt u de Olduvai Gorge, de plaats waar de mens de eerste stappen heeft gezet. Dr. Leakey heeft hier de overblijfselen van onze eerste voorouders ofwel mensachtige gevonden. In de namiddag komen we aan in onze lodge in Ngorongoro Nationaal Park en als de tijd het toelaat kunt u nog een gamedrive maken in het park.

Dag 9 Ngorongoro Nationaal Park

Na het ontbijt rijdt u de Ngorongoro Crater in voor een wel hele bijzondere gamedrive in de wereldberoemde Krater. U daalt af naar de vlakke kraterbodem, die een doorsnede van ongeveer 18 kilometer heeft. De steile kraterrand is op het hoogste punt zo'n 600 meter. Eenmaal op de bodem, overkomt u een gevoel van verwondering. Dit aardse paradijs herbergt zo'n 30.000 dieren en wordt ook wel de Ark van Noach genoemd. Met enig geluk treft u een zwarte neushoorn, een dier dat met uitsterven bedreigd wordt. Na de lunch maakt u nog een gamedrive in het park.

Dag 10 Ngorongoro NP – Arusha

Helaas is er al weer een einde gekomen aan uw safari. Na het ontbijt verlaat u Ngorongoro Nationaal Park en rijdt terug naar Arusha. Hier hebben we nog een lunch voor u gereserveerd in de stad, alvorens u naar de luchthaven gaat. Einde van een prachtige en indrukwekkende safari!

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam