Reizen Oman

6 dagen Highlights van Oman

Een reisgedeelte waarbij we u kennis laten maken met dit bijzondere land. Tijdens uw reis verblijft u in uitstekende toeristenklasse hotels op basis van logies en ontbijt.

Oman heeft veel te bieden en is een bestemming waar u iedere dag weer verrast wordt door de schoonheid en diversiteit aan landschap. Via de ruige kust komt u aan in Ras Al Had, waar u ’s nachts de reuzen schildpadden kan zien broeden. Vervolgens rijdt u door de binnenlanden in, waar u één van de mooiste Wadi’s bezoekt en uiteraard een nachtje in de grootste woestijn van het Midden-Oosten logeert. Geniet van een prachtige sterrenhemel en maak een tochtje op een kameel naar de bedoeïenen, die hier nog volgens oude tradities leven.

Na deze indrukwekkende dagen, reist u terug naar de kust om nog enkele dagen te genieten van een van de mooie stranden van Oman. U verblijft in het gezellige viersterrenhotel Al Sawadi Beach Resort.

Dag 1 Muscat (ca. 50 km)

Aankomst op de luchthaven van Muscat, waarna u naar uw hotel wordt gebracht. In de loop van de ochtend wordt uw 4WD afgeleverd. Vervolgens kunt u een stadstour maken, welke start bij de Grand Mosque, aan de rand van de stad. Deze prachtige moskee is zeker een bezoekje waard. Vervolgens rijdt u naar het paleis en het oude fort, gebouwd door de Portugezen. Aan het einde van de middag bezoekt u de oude Zouk aan de haven. Wandel door de kleine straatjes en geniet van het dagelijkse leven. Overnachting in Muscat.

Dag 2 Muscat - Coastal Road - Ras Al Hadd (ca. 300 km)

Vandaag adviseren wij u om vroeg te vertrekken. Via de prachtige kustroute rijdt u richting Fins Beach. Een mooie weg met prachtige vergezichten, ruige rotsen en azuurblauwe zee. Op het mooie, witte zandstrand van Finns Beach kunt u een stop maken, zodat u even een lekkere duik in zee kan nemen. U vervolgt de weg naar één van de mooiste Wadi’s van het land; Wadi Shab. Een perfecte locatie om te lunchen, waarna u een (lange) wandeling de Wadi in kunt maken, waarbij u aan het einde een duik kunt nemen in een van de waterpools. Na een picknick lunch rijdt u verder naar Ras Al Hadd, waar u in de vooravond aankomen in uw hotel, dat op enkele kilometer van het Nationale Park ligt. Om 21.00 uur ’s avonds rijdt u dan naar de entree van het park. Hier kunt u vele reuzenschildpadden van heel dichtbij op het strand zien broeden en/of kleine schildpadjes richting zee zien kruipen.

Dag 3 Ras Al Hadd - Wadi Bani Khalid - Wahibi Sands (ca. 180 km)

Na het ontbijt rijdt u terug naar Sur, waar u de oude vissershaven kunt bezoeken en u kunt zien hoe de traditionele dhow’s nog steeds met de hand worden gemaakt. Hierna vervolgt u uw weg naar Wadi Bani Khalid. Een van de grootste en misschien wel de mooiste groene Wadi in deze regio. Mogelijkheid een duik te maken, alvorens u doorrijdt naar de entree van de woestijn op slecht 40 kilometer afstand. Vanaf hier rijdt uw richting uw tentenkamp. Hier logeert u in een tent of in een vast onderkomen, en kunt u genieten van een prachtige sterrenhemel.

Dag 4 Wahibi Sands – Mussanah (ca. 225 km)

Na het ontbijt en wellicht een kamelentocht verlaat u de woestijn en rijdt u op uw gemak naar Mussanah. In de namiddag komt u aan in dit kustplaatsje. Hier verblijft u 2 nachten in het viersterrenhotel Millenium Resort, waar u tevens de huurauto inlevert.

Dag 5 Mussanah

Een heerlijke dag om te genieten aan het strand of aan het zwembad. Duikliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Tevens kunt u hier leuke snorkelexcursies maken.

Dag 6 Mussanah

Helaas is er een einde gekomen aan deze bijzondere reis. U wordt vandaag opgehaald in uw hotel en naar de luchthaven van Muscat gebracht voor uw vlucht naar huis.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam