ec_alg_lagoagrioh.jpg

4 dagen in het Cuyabeno Reservaat - Jamu Lodge

Tijdens deze tour gaat u een aantal dagen naar het Cuyabeno Reservaat in Ecuador. Dieper in de jungle zult u overnachten in de Jamu Lodge, een comfortabele accommodatie waar u na een actieve dag heerlijk tot rust kunt komen. Vanuit de lodge zult u de jungle gaan ontdekken.
Zo gaat u kennis maken de grootste gemeenschap uit het Cuyabeno reservaat en zult u een shaman (genezer) ontmoeten die u meer over de helende werking van de planten en vruchten uit de jungle kan vertellen.
Echt een unieke kans om het leven in de jungle te ontdekken en ervaren!

Dag 1 Lago Agrio - Cuyabeno Reservaat

In Lago Agrio wordt u opgewacht en met een privébus naar het begin van de Cuyabeno rivier gebracht. De rit zal ongeveer 2 uur duren. Bij het begin van het Cuyabeno reservaat zult u een lunchbox ontvangen en dient u zich te registreren in het kantoor van het reservaat. De entreegelden dient u daar te betalen. Een natuurgids zal u informatie, belangrijke tips en aanbevelingen geven over het reservaat. Vervolgens zult u met een gemotoriseerde kano een twee uur durende tocht over de Cuyabeno rivier maken richting de Jamu lodge waar u in de middag aan zult komen. Daar wordt u naar uw kamer gebracht en heeft u tijd om te ontspannen. Na een siësta is het tijd om het kamp te verlaten voor een duik in de lagune en om een prachtige zonsondergang in het midden van de Laguna Grande te aanschouwen. U keert daarna terug naar het kamp voor het diner. Na het diner kunt u heerlijk ontspannen in de hangmatten of een drankje nuttigen in de bar. U overnacht in bungalows met muskietennetten.

Dag 2 Een trektocht door de jungle

Na het ontbijt staat er een trektocht door de jungle van 3 tot 4 uur op het programma. De gids zal u tijdens deze tocht uitleg geven over hoe het complexe tropische ecosysteem werkt. U zult meer leren over geneeskrachtige planten en misschien spot u nog een aantal exotische vogels of apen. Na deze tocht is het tijd om terug te keren naar de lodge voor de lunch en een korte siësta. In de middag is het tijd om piranha's te vissen, te zwemmen in de lagune en te genieten van een prachtige zonsondergang. Met een beetje geluk ziet u misschien de roze rivierdolfijnen zwemmen of een anaconda in een boom hangen. Na de zonsondergang is het weer tijd om terug te keren naar het kamp voor het diner. 's avonds kunt u met een kano op zoek gaan naar kaaimannen.

Dag 3 Op ontdekking in het Reservaat

Vandaag gaat u de gehele dag op pad. Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken naar de Siona Gemeenschap van Puerto Bolivar, de grootste etnische groep in het reservaat. Tijdens deze tour zult u kennis maken met de gewoontes, tradities en manier van leven van deze gemeenschap. U zult zien hoe een lokaal gerecht genaamd Casabe bereid wordt van yucca. Koolhydraten vormen de basis voeding van de gemeenschap. U zult lunchen bij de gemeenschap. Een bezoek aan de Shaman is ook inbegrepen. Hij zal u meer over het leven in de jungle vertellen. De tocht zal ongeveer 1 uur duren en om er te komen wordt er stroomafwaarts gevaren. Onderweg kunt u de prachtige flora en fauna langs de rivier bewonderen. Zo heeft u kans om vogels, apen, slangen, roze dolfijnen, schildpadden en vele anderen soorten dieren te spotten. Aan het einde van de dag keert u terug naar de lodge voor een nachtelijke wandeling door de jungle op zoek naar insecten, spinnen, gekko's en schorpioenen. Het is bijzonder om naar de nachtelijke geluiden van het oerwoud te luisteren. Na de wandeling keert u terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Dag 4 Cuyabeno Reservaat - Lago Agrio

Vroeg in de ochtend (rond 05.30 uur) zal de tocht terug naar Lago Agrio beginnen. Met een gemotoriseerde privé-kano zult u stroomopwaarts over de Cuyabeno rivier varen. Een bus zal u uiteindelijk terug brengen naar Lago Agrio. Vanuit Lago Agrio heeft u de mogelijkheid om zelf door te reizen naar Quito.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam