Rio de Janeiro

20 dagen Het Beste van Zuid-Brazilië 1

Ervaar tijdens deze rondreis het beste van Zuid Brazilië. De reis is een combinatie van het bruisende stadsleven en de prachtige natuur van Brazilië. U verblijft in sfeervolle, kleinschalige hotels op basis van logies en ontbijt en grote afstanden worden allemaal gevolgen.

De reis start in Rio de Janeiro, waar u kennis maakt met de beroemde Copacabana, de Suikerbroodberg en de Corcovado met het enorme Christusbeeld. U heeft voldoende tijd om deze prachtige stad te verkennen. Na uw kennismaking met de diversiteit van Rio de Janeiro vliegt u door naar Foz do Iguaçu, bekend door de beroemde watervallen, die u tijdens uw verblijf, aan zowel de Argentijnse zijde als de Braziliaanse zijde zult zien. Een bijzondere ervaring!

Langs Bonito en Miranda vervolgt de reis zich naar het grote en bijzondere natuurgebied de Pantanal en zult u het natuurlijk schoon van deze regio ontdekken. Via Campo Grande vliegt u naar Sao Paulo waarna u een stop maakt in de koloniale stad Paraty en het idyllische eiland Ilha Grande omgeven door kristalhelder water. Deze prachtige rondreis vol met hoogtepunten eindigt in Rio de Janeiro, waar u natuurlijk de mogelijkheid heeft om uw reis te verlengen.

Dag 1 Rio de Janeiro

Bij aankomst in Rio de Janeiro staat onze vertegenwoordiger al op u te wachten om u naar uw hotel bij het strand van Copacabana te brengen. Rio de Janeiro is de tweede stad van Brazilië en de grootste stad van de staat Rio de Janeiro. Deze bruisende stad strekt zich uit tussen de door jungle bedekte bergen en witte zandstranden aan de Atlantische kust. De schoonheid van Rio de Janeiro is legendarisch: de Corcovado met het Christusbeeld, de Sugar Loaf berg, de stranden Copacabana en Ipanema, en het grootste stedelijk tropisch regenwoud ter wereld.

Dag 2 Rio de Janeiro

Vandaag brengt u een bezoek aan de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Rio de Janeiro, de Sugar Loaf en Corcovado. Tijdens het eerste deel van de excursie bezoekt u diverse interessante plekken in het centrum van Rio de Janeiro: de moderne Metropolitan kathedraal met zijn enorme glas-in-loodramen en Aterro de Flamendo een rustig, ruim park met grasvelden en bloeiende bomen. De excursie vervolgt zich via de oude wijk Urca naar de Sugar Loaf. Hier gaat u aan boord van de kabelbaan voor een klim over ruige vegetatie naar de Morro da Urca en de 395 meter hoge top van de Sugar Loaf. Bezoekers kunnen genieten van het panoramische uitzicht over Rio de Janeiro. Hierna brengt u een bezoek aan de 710 meter hoge Corcovado (gebochelde) berg met het 38 meter hoge Christusbeeld. Dit monument is bedekt met een mozaïek van speksteen en is één van de mooiste art nouveau monumenten van Rio de Janeiro. Via een tandradbaan bereikt u de voet van het beeld. De tandradbaan verlaat de wijk Cosme Velho en beklimt de steile hellingen met het dichte bos van het tropische regenwoud Floresta da Tijuca. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht over Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen, de Jockey Club en Rodrigo Freitas lagune. ’s Avonds wordt het Christusbeeld verlicht wat het een oriëntatiepunt maakt dat vanuit de hele stad zichtbaar is. Na de afdaling wordt er bij interesse nog fotostops gemaakt bij het Mário Filho stadium, wereldwijd bekend onder voetballiefhebbers als de Maracanã, en de nabijgelegen Sambódromo, ontworpen door Oscar Niemeyer en het podium voor de grootste en meest flamboyante carnavalsviering in Brazilië. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

- Dagexcursie Corcovado & Sugar Loaf
- Tweede overnachting Rio de Janeiro

Dag 3 Rio de Janeiro

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u heerlijk relaxen op één van de stranden waaronder het wereldberoemde strand Copacabana, het stijlvolle strand Ipanema en het rustige strand Leblon. Er is verder veel te beleven in de diverse wijken waaronder het centrum waar de geschiedenis van imperiaal Brazilië begon, de ultramoderne wijk Barra da Tijuca en de artistieke wijk Santa Teresa waar trams de slingerende met kinderkopjes bedekte straten beklimmen. Er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk waaronder een bezoek aan een sloppenwijk (favela).

- Vrije dag
- Halve dagexcursie Rio favela per jeep (optionele excursie)
- Halve dagexcursie Wandeling door de favela (optionele excursie)
- Derde overnachting Rio de Janeiro

Dag 4 Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro vanwaar u doorvliegt naar Foz do Iguaçu. Bij aankomst op de luchthaven van Foz do Iguaçu wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht voor de komende drie nachten. Ontspan in het hotel en geniet van de tropische temperaturen bij het buitenzwembad. Foz do Iguaçu is de toegangspoort tot de Iguaçu watervallen. De Iguaçu watervallen zijn de meest spectaculaire watervallen van Zuid-Amerika. Het donderend geraas komt van de in totaal 275 watervallen die over de drie kilometer brede afgrond naar beneden storten. Het sproeiende water veroorzaakt de continue aanwezige regenbogen. Iguaçu is ook het punt waar drie landen samenkomen: Brazilië, Argentinië en Paraguay. De twee nationaal parken van de Iguaçu watervallen (Iguaçu in Brazilië en Iguazú in Argentinië) zorgen voor het behoud van het kostbare regenwoud. Bezoekers kunnen van dit spektakel genieten bij diverse uitkijkpunten, vanaf een boot of vanuit een helikopter. In het park valt er genoeg te zien en te doen om twee volle dagen te vullen. U kunt wandelen over junglepaden, picknicken in het mooie park, een boottocht maken naar de plek waar de Garganta del Diablo (duivelskeel) neerstort, zwemmen en wildleven spotten.

In Foz do Iguaçu verblijft u in een superiorklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels.

Eten en drinken in het nationale park is beperkt en vrij prijzig. Het is dus een goed idee om uw eigen snacks en drankjes mee te nemen.

Dag 5 Iguaçu watervallen

De halve dagexcursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen begint bij het bezoekerscentrum van Iguaçu Nationaal Park, waar u aan boord gaat van het voertuig dat u door de subtropische vegetatie naar het begin van de wandelpaden brengt. Vanaf de platforms heeft u een goed overzicht van de watervallen en op de kolkende wateren van de Garganta do Diabo. Let goed op en u ziet misschien de bezoekers bovenop de waterval aan de Argentijnse zijde staan! De glazen lift en de trappen langs de rotswand leiden naar de winkels en restaurants die boven zijn gelegen. In de middag kunt u optioneel deelnemen aan de Macuco Safari boottocht om de watervallen van dichtbij te aanschouwen of een bezoek brengen aan het vogelpark (Parque das Aves), dat naast de ingang van het Iguaçu Nationaal Park is gelegen. Het park huisvest meer dan 900 vogels en ongeveer 150 vogelsoorten. Naast vogels leven hier ook slangen, kaaimannen en prachtige vlinders.

Dag 6 Iguaçu watervallen

De halve dagexcursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen begint met een busrit over de Tancredo Neves brug naar Argentinië. Het Iguazú Nationaal Park staat, net zoals het nationaal park in Brazilië en de watervallen zelf, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De wandelpaden hier bieden een panoramisch uitzicht over de watervallen en het aangrenzende regenwoud, maar hét hoogtepunt van uw bezoek aan de watervallen is ongetwijfeld het uitzicht dat u heeft vanaf het platform dat hangt over de rand van de Garganta del Diablo (duivelskeel). Bij de Garganta del Diablo, een bijna cirkelvormige waterval, komen wel 14 watervallen samen. Terwijl u omlaag kijkt door de nevel ziet u vogels vliegen en regenbogen vormen over de canyon. In de middag kunt u optioneel deelnemen aan de Gran Aventura boottocht om de watervallen van dichtbij te aanschouwen in een rubberboot of een indrukwekkende helikopter vlucht maken over de watervallen.

Dag 7 Foz do Iguaçu - Campo Grande

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven vanwaar u doorvliegt naar Campo Grande. Bij aankomst staat de chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel in het centrum van de stad te brengen. Campo Grande is de hoofdstad van de staat Mato Grosso do Sul en de toegangspoort voor een bezoek aan de zuidelijke Pantanal.

Dag 8 Campo Grande - Bonito (262 km)

Nadat u uw huurauto heeft opgehaald bij het verhuurstation van Localiza in het centrum van Campo Grande vertrekt u in zuidwestelijke richting het plaatsje Bonito, een bekend centrum voor avontuur en ecotoerisme. De Bodoquena heuvels zijn rijk in kalksteen, graniet, marmer en mineralen, en bieden uitstekende mogelijkheden voor paardrijden, raften, zwemmen in kristalheldere rivieren, trekking, speleologie, zoetwatersnorkelen, vissen, rotsklimmen en zelfs grotduiken. De komende drie nachten verblijft u in een pousada vanwaar u diverse excursies maakt om dit schitterende gebied verder te verkennen.

Dag 9 Bonito

Vandaag brengt u een bezoek aan de hoogtepunten van Bonito: de Sucuri rivier en de Gruta do Lago Azul (Grot van het Blauw Meer). In het kristalheldere water van de beekjes en rivieren zijn een grote variatie aan kleurrijke vissen te vinden. De Sucuri rivier staat bekend als één van de drie helderste rivieren ter wereld. De excursie begint met een aangename wandeling door het galerijbos waarbij u wat meer ziet van de lokale flora en fauna. Aan het einde van het wandelpad kleedt u zich om en snorkelt u de Sucuri rivier af om de verschillende vissoorten te bewonderen. Dit is een zeer ontspannen ervaring, omdat u zich alleen maar met de stroming mee hoeft te laten voeren. Hierna ziet u in de wereldberoemde Gruta do Lago Azul vele mooie stalagmieten en stalactieten. In deze natuurlijke kalksteengrot bevindt zich een mysterieus meer met een opmerkelijke blauwe kleur dat vroeger werd vereert door de lokale indianenstammen. De optische illusie van het blauwe water maakt het meer van uitzonderlijke schoonheid.

De snorkelexcursie is niet mogelijk op zaterdag. Tijdens de snorkelexcursie wordt u voorzien van een wetsuit, snorkelmateriaal en speciale schoenen. Vanwege de veiligheid geldt er een minimum leeftijd van 5 jaar voor het bezoek aan de Gruta do Lago Azul. Een bezoek aan Gruta do Lago Azul is niet aan te raden indien u slecht ter been bent.

Dag 10 Bonito

In de ochtend kunt u er optioneel voor kiezen om te snorkelen in de Rio da Prata. Drijvend in het kristalheldere water voelt het alsof u in een aquarium zwemt met tientallen verschillende vissoorten en waterplanten. In de middag is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de Buraco das Araras. In dit op drie kilometer van de Rio da Prata gelegen zinkgat van 124 meter diep en 500 meter breed hebben rode en blauwe ara’s hun nesten gebouwd. Als de vogels bij schemering terugkeren heeft u de kans ze van dichtbij te aanschouwen. Op de bodem van het zinkgat ligt een meer dat wordt bewoond door kaaimannen. Een indrukwekkend stukje natuur!

Dag 11 Bonito - Miranda/Pantanal (134 km)

Rij in noordelijke richting naar Miranda, gelegen aan de Miranda rivier, bekend onder ecotoeristen vanwege de turquoise gekleurde wateren. Perfect voor snorkelen en vissen! Miranda is de toegangspoort tot de Pantanal, één van de grootste draslandgebieden ter wereld. Door zijn savanne-achtige open landschap is het ook de beste plek voor het spotten van wildleven in Brazilië. In de regio zijn wel 650 vogelsoorten te vinden, waaronder ooievaars (kaalkopooievaars en reuzenooievaars), reigers, ibissen, blauwe ara’s en toekans. De 80 zoogdieren die hier leven worden vertegenwoordigd door zonnebadende alligators, capibara’s (waterzwijnen), tapirs, reuzenmiereneters, reuzenotters, boa constrictors en brulapen. U verblijft hier drie nachten op een nog werkende boerderij. In de Pantanal zijn twee duidelijke seizoenen: het regenseizoen van december tot maart, wanneer het gebied hoofdzakelijk is overstroomd, en het droge seizoen van juli tot oktober, het nest- en broedseizoen. Het verschil in landoppervlakte tussen deze seizoenen is wel 200.000 km2! Het is dan ook niet gek dat de Pantanal vroeger Xaraés (binnenzee) werd genoemd. Uw fazenda is echter gewoon bereikbaar per huurauto via de verhoogde toegangsweg.

Dag 12-13 Pantanal

De komende dagen neemt u deel aan diverse activiteiten waaronder vogel spotten, paardrijden door de velden en moerassen, wildleven fotosafari, kaaimannen spotten in de avonduren, kanotochten, meehelpen op de boerderij, vissen naar piranha’s en andere kleine vissen, en wandelen door het bos. Nadat u heeft deelgenomen aan de activiteiten kunt u heerlijk ontspannen in een hangmat, afkoelen in het verkoelende water, tereré drinken (soort maté-thee gemaakt met koud water) of luisteren naar de regionale causos (verhalen). Geniet van het heerlijke lokale eten en de zelfgemaakte desserts.

De activiteiten kunnen wijzigen en zijn afhankelijk van de lodge waarin u verblijft. De activiteiten zullen in het regenseizoen iets aangepast worden. Zo heeft u meer boottochten en minder wandelingen. De beste reistijd voor een bezoek aan de Pantanal is het droge seizoen. Dit is ook de beste tijd voor het spotten van wildleven.

Dag 14 Miranda - Campo Grande (222 km)

Na het ontbijt kunt u nog heerlijk ontspannen bij het zwembad/riviertje of deelnemen aan een laatste activiteit. In de loop van de dag verlaat u de Pantanal en rijdt u in zo'n drieënhalf uur terug naar Campo Grande. Hier levert u de huurauto in en overnacht u in een nabij gelegen hotel.

- Activiteit op de fazenda/pousada
- Huurauto inleveren in Campo Grande
- Overnachting Campo Grande

Dag 15 Campo Grande - São Paulo - Paraty

Na het ontbijt heeft een transfer naar de luchthaven van Campo Grande. Vanaf hier vliegt u door naar São Paulo. Bij aankomst staat de chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel in Paraty te brengen. De sfeer van koloniaal Brazilië kan nog steeds worden gevoelt in Paraty. Deze 17e eeuwse havenstad werd gebruikt om het goud te verschepen van de staat Minas Gerais. Door zijn latere isolatie is de architectuur bewaard gebleven. Paraty staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een juweel van charmante koloniale architectuur. De kerken en met kinderkopjes bedekte straten worden omgeven door met bossen bedekte heuvels en verlaten stranden. Dit alles maakt Paraty tot een onmisbare bestemming. U verblijft twee nachten in een pousada op enkele minuten lopen van het historische centrum.

- Transfer naar luchthaven Campo Grande
- Vlucht Campo Grande - São Paulo
- Transfer naar hotel Paraty
- Eerste overnachting Paraty

Dag 16 Paraty

Vandaag heeft u de gehele dag om Paraty op eigen gelegenheid te verkennen of een bezoek te brengen aan één van de omliggende stranden. Ter oriëntatie is een wandelexcursie door Paraty aan te raden. Onderweg komt u meer te weten over de geschiedenis van dit charmante stadje en ziet u zoal het Cultureel Centrum en de Santa Rita kerk, gebouwd in 1722 en nu een Religieus Kunstmuseum. Een andere mogelijkheid is een boottocht per schoener vanaf de haven van Paraty naar een archipel van dichtbeboste eilanden, kristalheldere wateren en verlaten witte zandstranden. In dit paradijs maakt u drie stops van ongeveer één uur zodat u kunt zonnebaden, zwemmen en snorkelen in de smaragdgroene baaien. Elke zeiltocht is uniek, omdat de windrichting en conditie van de zee effect zal hebben op welke eilanden worden bezocht. Meestal zullen dit de eilanden van Comprida, Algodão, Cotia en Praia Vermelha zijn. Aan u de keus tussen een boottocht met of zonder lunch.

- Vrije dag
- Halve dagexcursie per schoener (optionele excursie)
- Wandelexcursie door Paraty (optionele excursie)
- Tweede overnachting Paraty

Dag 17 Paraty - Angra dos Reis - Ilha Grande

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de haven van Angra dos Reis vanwaar u vertrekt voor de circa 50 minuten durende overtocht naar het tropisch eilandparadijs Ilha Grande. Ilha Grande is het grootste eiland van de circa 365 eilanden die zich in de baai bevinden. Aangezien er naast de vuilniswagens, politieauto’s en brandweerwagens geen auto’s zijn toegestaan op dit eiland staan de mannetjes met kruiwagens bij aankomst in de haven klaar om uw bagage tegen een kleine vergoeding naar uw pousada te brengen. De komende drie nachten verblijft u in een sfeervolle pousada op Ilha Grande.

- Speedboot overtocht naar Ilha Grande
- Vrije dag
- Eerste overnachting Ilha Grande

Dag 18-19 Ilha Grande

Ilha Grande is een idyllisch tropisch eiland bedekt met jungle en omgeven door kristalheldere wateren die perfect zijn om in te snorkelen en te duiken. Er bevinden zich vele wandelpaden op het eiland die leiden door de jungle naar één van de vele stranden zoals Praia Lopes Mendes, volgens velen het mooiste strand van Brazilië. In totaal beschikt het eiland over circa 150 kilometer aan wandelpaden en zo’n 100 stranden. Het eiland is 30 kilometer lang en heeft drie kleine dorpjes, waarvan de grootste Vila do Abraão is gelegen aan de noordoostkust van dit eilandparadijs. Dit dorpje is het perfecte uitgangspunt voor een bezoek aan de rest van het eiland. De komende dagen kunt u deelnemen aan diverse optionele excursies , genieten van poederzandstranden, zwemmen en snorkelen. Een bezoek aan Lopes Mendes is een must. Dit is namelijk één van Brazilië's top tien stranden. Tijdens een ontspannen bezoek aan het Lopes Mendes strand kunt u genieten van het poedervormige wit zand, surfen of zwemmen in het kristalheldere water. Vergeet niet wat eten mee te nemen zodat u heerlijk kunt picknicken in de schaduw van de weelderige vegetatie. Een excursie per schoener naar de Lagoa Azul (Blue Lagoon) geeft u de gelegenheid om te snorkelen in een rustige baai met kristalhelder water. Hier kunt u zwemmen tussen scholen kleurrijke vissen en ziet u meer van de onderwaterwereld.

- Twee vrije dagen
- Ontspan op Lopes Mendes strand (optionele excursie)
- Schoener dagexcursie naar Lagoa Azul (Blue Lagoon) (optionele excursie)
- Tweede + derde overnachting Ilha Grande

Dag 20 Ilha Grande - Angra dos Reis - Rio de Janeiro

Na de overtocht terug naar Angra dos Reis heeft u een transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro. Hier komt er een eind aan uw schitterende reis door Brazilië.

- Speedboot overtocht naar Angra dos Reis
- Transfer naar luchthaven Rio de Janeiro
 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam