Reizen Oman

11 dagen Bijzonder Oman & Salalah

Een unieke en bijzondere privérondreis langs hoogtepunten en ongekende plekken in Oman. Tijdens uw reis verblijft u in uitstekende middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt.

Oman heeft veel te bieden en is een bestemming waar u iedere dag weer verrast wordt door de schoonheid en diversiteit aan landschap. Vanuit Muscat rijdt u via de groene Wadi's, de haven van Sur en de schildpadden bij Ras Al Jinz richting de prachtige Wahibi Sands waar u een nachtje zult verblijven. Dan nemen we u langs kleine bergdorpjes mee richting de Grand Canyon en Nizwa mee naar het zuiden van Oman, Salalah. Samen met een gids maakt u diverse excursies om deze ongekende stad te verkennen en kunt u genieten van het subtropische klimaat en de groene regio.

Een prachtige reis met vele hoogtepunten.

Dag 1 Aankomst Muscat (ca. 50 km)

Aankomst op de luchthaven waar u wordt verwelkomd door een chauffeur die u naar uw hotel in Muscat brengt. De komende twee nachten zult u in Muscat verblijven, waar u zich kunt vergapen aan de diverse moskeeën en meerdere indrukwekkende forten.

Dag 2 Mucat

Vanmorgen wordt uw 4WD bij het hotel afgeleverd, waarna u kunt beginnen aan een dag vol met historische verhalen, prachtige architectuur en bedrijvige Zouks. U kunt namelijk een stadstour maken door Muscat. Deze tour start bij de imposante Grand Mosque, aan de rand van de stad. Deze prachtige moskee is zeker een bezoekje waard. Vervolgens rijdt u naar het paleis en het oude fort, gebouwd door de Portugezen. Aan het einde van de middag bezoekt u de oude Zouk aan de haven. Wandel door de kleine straatjes en geniet van het dagelijkse leven. Overnachting in Muscat.

Dag 3 Muscat - Wadi Tiwi - Ras Al Jinz (ca. 350 km)

Via de prachtige kustroute – met veel onverharde stukken – rijdt u richting Wadi Tiwi. Onderweg kunt u een stop maken op het mooie, witte zandstrand van Finns Beach. Dit strand staat bekend om het prachtige turquoise water. Neem een lekkere verfrissende duik in de zee alvorens u doorrijdt naar Wadi Tiwi. Wadi Tiwi is een prachtige Wadi waar u kunt genieten van de adembenemende natuur. De Wadi heeft een perfecte locatie om te lunchen, waarna u een (lange) wandeling de Wadi in kunt maken. U zult van de ene verbazing in de ander verbazing vallen door de prachtige diversiteit aan natuur in dit gebied. Aan het einde van de wandeling kunt u een duik nemen in een van de waterpools die deze Wadi rijk is. U vervolgt deze spectaculaire weg met prachtige vergezichten, ruige rotsen en azuurblauwe zee richting Ras Al Jinz, waar ook het Nationale Park van Ras Al Jinz zich bevindt. Hier kunt u vanavond vele reuzenschildpadden van heel dichtbij op het strand zien broeden en/of kleine schildpadjes richting zee zien kruipen. Een geweldige ervaring!

Dag 4 Ras Al Jinz - Wadi Bani Khalid - Wahibi Sands (ca. 315 km)

Na het ontbijt verlaten we de kust en rijden we richting de woestijn. Onderweg kunt u een stop maken in de oude vissershaven van Sur. Hier maakt u nader kennis met de rijke maritieme geschiedenis van Oman en u kunt zien hoe de traditionele dhow’s nog steeds met de hand worden gemaakt. Dan vervolgt u de route naar één van de mooiste Wadi’s van het land, Wadi Bani Khalid. Deze Wadi bekend om haar natuurlijke schoonheid wordt vanuit de bergen met water gevoed. Vooral in de weekenden is het er druk met mensen die picknicken en zwemmen in de meertjes. In de middag komt u aan bij de toegangspoort van de Wahibi Sands. Hier laat u wat lucht uit uw banden en zweeft u over het zand richting het luxe tentenkamp. Aangekomen bij het tentencamp kunt u genieten van de prachtige zonsondergang en misschien gaat u wel een prachtige tocht op de rug van een kameel maken. Diner en overnachting in de woestijn.

Dag 5 Wahibi Sands - Ibra - Izki - Jebel Al Alkhdar (ca. 258 km)

Via een prachtig landschap en kleine dorpjes en plaatsen als Ibra, de op één na grootste stad van Oman en Izki, de oudste ommuurde stad van Oman gelegen op een klif, verlaat u de woestijn en rijdt u door naar Jebel Al Alkhdar. Deze bergketen is bekend vanwege de terraslandbouw, waar voornamelijk rozen geteeld worden. In ongeveer 3 kwartier rijdt u naar boven en kunt in Jebel Akhdar hotel de lunch gebruiken. Overnachting in Jebel al Akhdar Hotel.

Dag 6 Jebel Al Akhdar - Nizwa (ca. 52 km)

Na het ontbijt verlaat u Jebel Al Akhdar om door te reizen naar Nizwa. Nizwa ligt in een prachtig bergachtig gebied, waar zich het mooie fort van Nizwa en de grote Zouk zich bevinden. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het bananendorp Birkat al Mauz, waar u de oude lemen huizen en de bananenplantages kunt bekijken. Wanneer u lekker op tijd vertrekt komt u in de ochtend aan bij de Zouk van Nizwa. De Zouk van Nizwa is de grootste in de regio en er is dan ook van alles te zien en te kopen. Vervolgens bent u in de gelegenheid om een bezoek te brengen aan het mooie fort van Nizwa en heeft u alle tijd om het Jabrin Castle te bezoeken, één van de mooiste kastelen van de regio en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het kleine arbeidersstadje, Bahla. U overnacht vanavond in Nizwa.

Dag 7 Nizwa - Bahla - Al Hamra - Jebel Shams (ca. 106 km)

Door het het ruige landschap rijdt u langs het kleine arbeidersstadje, Bahla. Balha is vooral bekend om de pottenbakkerijen. Vervolgens komt u langs Al Hamra. Dit kleine dorpje is tegen de hoge rosten aangebouwd en bestaat nog steeds uit lemen huisjes. U zult het idee hebben dat u terug in de tijd gaat en genieten van het schitterende landschap en bijzonder vriendelijke bevolking. In de middag komt u aan in Jebel Shams, gelegen in de Grand Canyon van Oman. Hier bevindt zich tevens het hoogste punt van Oman (3075 meter). Het bijzondere is niet de berg zelf maar de spectaculaire super diepe kliffen. U kunt hier prachtige wandelingen maken. Diner en overnachting in het Jebel Shams Resort.

Dag 8 Jebal Shams - Muscat (ca. 270 km)

Na een mooi zonsopgang en een lekker ontbijt rijdt u vandaag naar Muscat. U verblijft vannacht in een hotel dichtbij de luchthaven om morgenochtend door te vliegen naar het zuiden van Oman, Salalah. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 9 Muscat - Salalah

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Salalah. Bij aankomst op de luchthaven van Salalah wordt u verwelkomd door de lokale vertegenwoordiging. U wordt naar uw hotel gebracht, waar u de komende twee nachten comfortabel zult verblijven. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en heeft u de tijd om Salalah, de parel van Zuid-Oman, te verkennen. U kunt hier terecht voor de uitgestrekte en parelwitte stranden, maar ook voor een dosis cultuur. Geniet van het subtropische klimaat en de groene regio.

Dag 10 Salalah

Na het ontbijt bezoekt u het vissersdorp Taqa, een oud stadje met een interessant kasteel, omringd door uitkijktorens en huizen. Ook de ruïnestad Samhuram (niet te bezoeken op donderdag en vrijdag) en de oude hoofdstad van Dhofar, Mirbat staan op het programma. In de 9de eeuw was Mirbat belangrijk door de handel in wierook, paarden en slaven. U ziet huizen met prachtig houtsnijwerk en u bezoekt Bin Ali’s Tomb dat een mooi voorbeeld is van middeleeuwse architectuur. U rijdt terug via Ayn Razat, waar u mooie tuinen ziet die door natuurlijke ondergrondse bronnen van water worden voorzien. In de namiddag gaan we hoog de bergen in en bezoeken we ‘Nabi Ayoub’, de graftombe van de Bijbelse profeet Job. Onderweg kunt u genieten van schitterende vergezichten over de bergen en groene heuvels. Bij Mughsail Beach, de volgende stop, vindt u de Blow-holes. Dit zijn perforaties in kalksteen rotsen waar het zeewater doorheen gutst bij vloed. Na 17 kilometer haarspeldbochten, bereikt u een wadi. Het uitzicht is adembenemend door de hoogte. De weg leidt tot de grens met Jemen, langs een vogel beschermgebied.

Dag 11 Vertrek Muscat

In de ochtend maken we nog een stadstour, waarbiju zowel de oude als de nieuwe stad zult zien. Vanuit uw hotel rijdt u langs kokosnoten- en bananenplantages en zult u verrast zijn door de groene vegetatie in deze regio. In de oude stad bezoekt u de ‘Heritage Zouk’ waar u een goed inzicht krijgt van de verschillende handwerkzaamheden in deze regio. Uiteraard staat een bezoekje aan de grafsteen van Nabi Omran op het programma. In het nieuwe gedeelte bezoekt u de ‘Gold’ Zouk, waarna u vervolgens de kleine dorpjes Al Hafa en Zufar bezoekt. Aan het einde van de middag transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Muscat, waarna u doorvliegt naar Amsterdam.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam